Отборът на Черно море е на две точки от това да завърши най-малко трети след редовния сезон в елита. В оставащите две срещи „моряците“ приемат Левски и гостуват на Пирин и най-вероятно няма да бъде изместени от третата позиция.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри какво очаква от своите футболисти до края на първенството в специално интервю за Gong.bg.

- Г-н Илиев, в края на двубоя с Локомотив в Пловдив имаше ситуация за дузпа в полза на Черно море, но такава не бе отсъдена. Ще бъде интересно да разберем от Вас какво казахте на играчите си след това в съблекалнята?

- Не искам повече да коментирам съдийството. Каквото е станало, станало и вече гледаме напред. На футболистите им казах, че направиха всичко, с изключение, че не можахме да вкараме гол, и се надявам да подобрим играта си и да побеждаваме.

- След като изгледахте видеозаписа на срещата, смятате ли, че има неща, които Вашия отбор можеше да направи по-добре на терена?

- Естествено, че има, например в завършващата фаза. След като през по-голямата част играхме в половината на противника, имаше ситуации, които можехме да ги изиграем по-добре. Занапред очаквам да сме по-агресивни, по-концентрирани и по-ефективни в предни позиции.

- Как искате да изиграе Черно море оставащите седем мача?

- Това са изключително важни срещи, но сега мислим за първите две от тях, които ще решат колко домакинства ще имаме в плейофите. Надявам след тях да останем в класирането, там където се намираме в момента.

- Ще има ли фейърплей на терена до края на първенството?

- Странични фактори винаги са се намесвали, но за нас е най-важно напрежението в мачовете да не ни сковава и да изиграем спокойно срещите си до края. Ние правим  един много добър сезон и почти през цялото време бяхме в тройката, и затова играчите заслужават адимрации. Сега остава да затвърдим добрите впечатления.

- Левски идва ранен във Варна в събота. Ще успеете ли да надделеете над него?

- Ранен, не бих казал. И те, и ние ще влезем в двубоя след неприятни резултати, но нашите футболисти вече свикнаха да играят такива мачове и се надявам напрежението да не ни се отрази, предвид това, че ще търсим резултат.

- По-малко опасни ли ще бъдат „сините“ заради слабостите в тяхната защита, които се забелязаха при загубите им в последните две срещи?

- Аз не смятам да коментирам противника, тъй като имам достатъчно работа да подготвя отбора си по най-добрия начин за тази среща, така че съм се фокусирал единствено към нея. Сигурен съм, че ще имаме и изключителната подкрепа от нашите фенове, след като вече показахме, че когато сме единни, можем да правим страхотни неща.

- Кога ще стане ясно дали оставате или не на „Тича“?

- Вижте, обстановката е динамична, тъй като мачовете следват един след друг и след като сме се съсредоточили само върху тях, нямаме време да обсъждаме други неща.