Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след равенството 0:0 с Левски в контролен мач. "Моряците" продължават своята лятна подготовка.

"Като сблъсък стана близко до това, което щеше да е в първенството. В момента тренировките са малко по-важни от контролите. Има умора, но с времето ще се освежим. Дадохме шанс на младите, те показаха качества. Имахме и няколко отсъстващи, надявам се, че за първия мач ще са готови", заяви наставникът.

"Ако вземем още двама човека, мисля че може да задържим нивото. Много мачове взехме с характер в последните минути. Като игрово ниво се надявам да го задържим, като точков актив не мога да прогнозирам", каза още той.

"Миналата година си казахме, че искаме да сме в тройката и тази цел не ни се отрази. Със сигурност пак искаме да сме там, има отбори с по-широк състав и по-високи бюджети. Всичко зависи от това какво показваш. Пламен е нов, знаем нивото му, бързо се адаптира. При Начо и Дуду, те тепърва са дошли, при някои по-бърза е адаптацията. Надявам се бързо да влязат", допълни Илиан Илиев.

След това той бе запитан дали е изненадан от решението на Иван Дюлгеров да премине в ЦСКА, след като се раздели с Черно море.

"Ще излъжа, ако кажа, че не ме изненадва. Знаете, че вратарския пост е по-специфичен. Може би е имало уплаха в него, че може да остане без отбор и е дошло това предложение от ЦСКА. Със сигурност не мога да го осъдя. Решил си е да поеме по този път и да си носи кръста"

За финал Илиан Илиев говори и за предстоящите мачове на "моряците" в Европа. Както е известно вицешампионът на България ще срещне Апоел Беер Шева, а първият мач ще е на 25-и юли.

"Процесите при тях са по-динамични и по-скрити, нищо не успяхме да разберем досега. Знаем, че имат нов треньор. Имаше доста излезли играчи и нови, надявам се, че ще успеем да ги разузнаем. Еуфория не виждам, виждам концентрация. В един контролен мач изялзоха с хъс, което със сигурност е добре"