Треньорът на Черно море Илиан Илиев не спести критиките си към представянето на тима в днешната контролна среща с Лудогорец 2. “Моряците” представиха отбора си за пролетния дял в efbet Лига с равенство 2:2 срещу дубъла на “орлите”.
 
"Със сигурност някои играчи, за които смятахме, че ще бъдат титуляри, с тази контрола малко ни върнаха назад в мисленето. Не ми хареса поведението на някои момчета и ще трябва да имаме сериозни разговори, той като единствена звезда е отборът. Присъщо е на човека, когато има голямо внимание от страна на медии и фенове, да се помисли за звезда прекалено рано. Свалянето на земята си е моя работа", заяви ядосаният Илиев. 
 
Той е сигурен, че изборът на Лудогорец 2 за съперник е бил удачен, тъй като очаква след седмица Дунав да играе по подобен начин.
 
"Добре е примерно, че съперникът игра прибран, защото се очаква и Дунав да изглежда така и ние трябва да имаме начини да спираме техните контраатаки, а не както направихме грешката за втория гол днес. Пуснахме да има контраатака от почти изритана топка. Въпросът е, че трябваше да играем малко по-освободени, с по-голямо удоволствие. Вкарахме много напрежение в мача и когато другият отбор е затворен, трудно се създават ситуации", каза още треньорът.
 
Илиан Илиев разкри, че шансовете на намиращия се на проби Габриел Лейте да остане в отбора са нищожни.
 
"Шансовете му да остане са по-малки. Единственото, което допуснахме по време на подготовката, е неприятната контузия на Фахд Актау. Това малко ни ограничава при избора на централни защитници. Цветомир Панов също пропусна доста от подготовката и видяхме, че не е в идеално състояние. Това ни притеснява -  трима-четирима души пропуснаха част от подготовката, а те са опции да играят", завърши той.