Наставникът на Черно море Илиан Илиев говори след победата над Ботев Пловдив с 2:0. Той остана доволен от победата и заяви, че футболистите му са изиграли зряло мача. Той добави, че тази победа е много важна, тъй като тя ще осводи отбора психически преди следващите срещи.

„Трябваше да сме по-търпеливи, тъй като Ботев играят добре на контраатака. Беше самоубийство да тръгнем хазартно напред. Футболистите изиграха зряло мача и ги поздравявам, въпреки че имаше две контраатаки, при които се пропукахме. Благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Беше важно за нас в този момент", започна Илиан Илиев

"Искам с този резултат да се извиня на хората, които имаха други очаквания след началото на първенството. В България бързо се забравя, че преди три месеца започнахме да градим нов отбор с шестима титуляри. Сега имаме и млади момчета. С първите резултата тръгна еуфорията и след това като няма резултати хората казват, че трябва да побеждаваме без значение с какви играчи. От утре започваме да се готвим за мача за купата."

"През първото полувреме имахме натиск, имахме преимущество без създадени ситуации. Ботев се беше затворил доста добре и направиха две опасни контри и можеха да ни отбележат гол. Това искахме да коригираме на полувремето, видяхте, че когато падна първия гол се освободихме, важно бе, че бихме. Можехме да вкараме и още".

"Всеки мач излизаме за победа, но сега ще сме по-освободени психологически, което ни пречеше в предните мачове", завърши Илиев.