Наставникът на Черно море - Илиан Илиев, сподели мнението си от равенството 1:1 с тима на Царско село

"Изненадахме се, че Царско село играха толкова дефанзивно. В тези условия очаквахме топката да върви по-бавно. Те бяха доста затворени и в такава ситуация да ти направят една контраатака, за малко щяхме и да загубим. Щеше да е несправедливо. Трудно се контролираше топката, трябва да въртиш по-бързо фланговете, за да намериш дупка. Все пак по-малкото зло е факт. Очаквахме да победим, но накрая щяхме и да загубим", заяви Илиев. 

"Имаше разбърквания, можехме да сме малко по-съобразителни. Не успяхме и тук, но продължаваме напред. В сгъстена обстановка се опитахме да играем бързо. Това можеше да доведе и до другото - да грешим и да правим възможности за контраатака. Те успяха и разчитаха на това. Признавам си, в последните два мача, откакто е Любо Пенев, отборът играе доста атакуващо. Сега избраха по-различно и ни затрудниха. Може би трябваше да играем по-директен футбол, но нямаме този тип нападател." 

"Всичко може да видим. Имаме опции, млади момчета. Може да имаме забележки само при бековете - трябваше да се включват повече, да дублират фланговете. Затова бяха и смените. Живнахме малко, но трябваше да се направи много повече. Нашите указания бяха да сме по-внимателни, гледахме да играем на сигурно и донякъде улеснихме защитаващия се отбор." 

"Още от миналата година говорихме - ще има някаква промяна, мина Конгресът. Сега пускаме играчите в почивка с незнание кога играем. Ако играем в петък, ние можем да си направим програмата за следващата седмица. Не знам, толкова ли е трудно? Вярно, че уикендът не работят във футболния съюз, ама трябваше да помислят. Тази промяна не я виждаме. Всичко си е постарому", завърши наставникът.