Наставникът на Черно море – Илиан Илиев, отказа да критикува своите футболисти след загубата с 0:1 от Етър. Опитният специалист призна, че отборът иска да се развива чрез младите си футболисти, които израстват след всеки един изминал ден. Треньорът призна, че на „моряците” им липсва късмет в много от мачовете, а ако не е било така, то клубът е щял да бъде сега в Топ 6.

„Надявам се късметът ни да се обърне. Етър успя да ни излъже с тази дузпа, която сами им я дадохме. Представянето ни в този мач представя показаното от нас през полусезона. Това не е добре психологически. Неприятно е да губиш, но не мога да виня нито един от играчите ми. Виждате, че сме един от отборите, които разчитаме много на юноши от школата. Не ни е страх да рискуваме, а те показват, че имат място в клуба. Хората около тях им помагат, но не вкарахме гол. Със сигурност не е приятно трети мач да не вкараме гол и да загубим, но и в трите мача не смятам, че заслужавахме да паднем", каза Илиев.

„Играем добре, а тази почивка няма да ни се отрази добре. Надявам се за мача със Славия да се върнат контузените и да продължим по този начин. Иска ми се да играем добре и да не се притесняваме".

„Не сме мислили още за трансфери. Виждате, че ни липсва нападател. Етър бяха доста прибрани и ни трябва друг тип нападател от Минчев или Иса. От тези неща, които съм решил и съм бил юноша на Черно море, зная каква чест е да играеш за този клуб. Радвам се за малките, че играят като мъже. Това е важно, но и резултатите са важни. Няма да се откажем от  борбата за Топ 6, защото сме показали, че можем да се противопоставим на всеки един отбор. Като цяло, нямаме притеснение за бъдещето и няма да се откажем. Неприятното е, че досега можеше да сме се утвърдили в Топ 6. Със сигурност някъде не успяваме да се справим някъде в работата си. Ако имахме малко късмет през сезона, който да се изравни, може и да си извоюваме шестото място”, завърши Илиев.