Наставникът на Черно море Илиан Илиев сподели, че сред най-големите проблеми на младите български играчи е липсата на интерес към собственото си професионално развитие, за сметка на гоненето единствено на големи финансови възнграждания. Илиев даде пространно интервю в предаването на DIEMA SPORT "Домът на футбола", в които засегна и още редица теми около варненския гранд. 

„Естествено, че искаме да запазим ядрото на отбора си. Денонощно с моя щаб се опитваме да намерим добри играчи за нови попълнения. Не искаме обаче да губим основни играчи точно през зимата. Това ще ни остави неподготвени, тъй като няма да сме имали възможност да търсим заместници. Дори обаче да се случи и най-лошото ще трябва да намерим решения. Хубаво е, че има интерес към наши футболисти, това е доказателство, че работим правилно“, започна бившият наставник на Левски.

„Ситуацията при нас е такава, че нямам предпочитания към млади, стари, чужди – наши. Очакванията ми към всички са еднакви".

"Имам интерес към някои български играчи, разбира се. Проблемът в България обаче е, че младите футболисти първо мислят за това колко пари може да вземат, отколкото за това как биха се развили професионално на терена. Това веднага отблъсква интереса ми, защото ми казва всичко за манталитета на играча“, завърши темата Илиев.