Наставникът на Черно море Илиан Илиев заяви, че футболистите му имат сили за първата шестица и желаят да подобрят играта си, за да не губят мачове в последните минути. Пред "Хоризонт" Илиев сподели плановете за зимната подготовка на "моряците". 

"Имаме тежка програма, но вярвам във възможностите на футболистите си. Ще имаме един лагер в Алания. До 17-ти януари сме във Варна. След това от 18-ти до 31-ви ще сме на подготовка в Турция. Ще изиграем 7-8 мача до началото на първенството. В доста срещи есента пропуснахме да бележим голове", заяви Илиев. 

"До момента имаме едно ново име, което е на проби. Ндонгала ни напусна, след като не пожела да му се поднови договора. Търсим играчи, но е трудно в момента. Няма да правим селекция на всяка цена. От 23-ма футболисти на първата тренировка 12 бяха от нашата школа. Ще продължим да разчитаме на тези момчета. 5-6 момчета вече дебютираха за Черно море. Есента имаше мачове, които ми харесаха. Пресирахме противника, държахме топката, но не материализирахме превъзходството. Тогава ни липсваха голове. Ако ги бяхме вкарали, сега щяхме да сме в първата шестица", добави Илиан Илиев.