Феновете на Черно море поеха инициатива за построяването на бюст паметник на Никола Спасов. Един от известните привърженици на „моряците Илко Петров – Джулиани е организатор и днес стана ясно, че спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков ще дари средства за построяването на паметника.

"ДОБРО УТРО ОТ СЛЪНЧЕВА ВАРНА! Искам с ЦЕЛИЯТ свят да споделя един изключителен, меко казано приятен случай, на който бях съпричастен! Вчера следобед имах телефонно обаждане от Г-Н Георги Караманжуков, спортен директор на ПФК ЛУДОГОРЕЦ. Бях откровенно топло приветстван от инициативата за това, което правя за НИКОЛА СПАСОВ! Отговорих на г-н КАРАМАНЖУКОВ, че идеята съвсем не е САМО МОЯ, А Е НА ВСИЧКИ ФЕНОВЕ,ФУТБОЛИСТИ, ТРЕНЬОРИ, ЛЕКАРИ, ПОМОЩЕН ПЕРСОНАЛ, СВЪРЗАН ПРЯКО И ДУШЕВНО С ЧЕРНО МОРЕ И В СЛУЧАЯ - С НИКОЛА СПАСОВ !Г-Н КАРАМАНЖУКОВ пожела лично и от името на семейството си ДА ДАРИ СУМАТА ОТ 500 ЛЕВА ЗА ПАМЕТНИКА НА АДМИРАЛА ! Респект и уважение към ВАС И ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО, Г-Н КАРАМАНЖУКОВ ! СВЕТЪТ ЩЕ ПРОСЪЩЕСТВУВА, КАТО В НЕГО ИМА ХОРА КАТО ВАС !", написа Илко Петров.

Под публикацията бе оповестено в коментар, че спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков също ще дари средства за инициативата.

"Ръководството на Лудогорец често е обвинявано във всички земни грехове /къде с основание, къде без/. Да, това е личен жест на г-н Караманджуков, извън официалната му позиция в клуба, но показва едно наистина цивилизовано, европейско отношение, което би следвало да е за пример на всички, занимаващи се с футбол в България. Знаеш, че съм привъженик на Левски от три поколения, но още днес на мача срещу Ботев ще дам своята лепта в кутиите за дарения. Защото смятам, че това е нормално, човешко отношение, което ужасно липсва в наши дни. Успех в начинанието!", напсиа Гриша Димитров.

"Личността на НИКОЛА СПАСОВ се изразяваше в слънчев, добряшки и открит характер!!!Нормално е, подобен човек да бъде уважаван и от своите противници!!!Джентълменските постъпки винаги предизвикват респект и този случай, не прави изключение!!!При всички свои посещения на мачове в Разград, съм срещал нормално отношение!!!Общувал съм с хора от тяхната гостуваща агитка и на ТИЧА!!!Никога не съм виждал негативни реакции към нашия отбор!!!Не бива да забравяме и прекрасното посрещане за мача с Динамо Минск в Разград!!!Лично аз очаквам още доста такива действия, от цяла България............а също така и от чужбина!!!АДМИРАЛЪТ остави прекрасни впечатления като футболист в Португалия и като треньор в Северна Македония!!!Харизматичните хора са обичани и уважавани от всички и не виждам, нищо изненадващо в подобни постъпки!!!Радващо е, че въпреки всичко............джентълменството не е напълно изчезнало от БЪЛГАРИЯ!!!", добави от своя страна Кирил Киров.