Наставникът на Левски - Николай Костов, планира да остави Иван Андонов под рамката на вратата въпреки неговата грешка в мача срещу ЦСКА (0:2). Очакванията са 20-годишният страж да пази и срещу Черно море на „Тича“ в събота от 20:15 часа.

Както е известно, Костов изненадващо даде шанс на Андонов във важния двубой срещу „червените“, който бе негов официален дебют в професионалния футбол. Срещу големия съперник Иван показа колебания в играта си с крака, което доведе до първия гол за ЦСКА след негова грешна преценка. По време на опит да изчисти топката, тя беше пресечена от Фернандо Каранга, който я подаде към Тобиас Хайнц, реализирал гола. Въпреки това, Андонов имаше и няколко добри спасявания. Той получи жълт картон през първото полувреме за фаул срещу Каранга близо до наказателното поле.

94 снимки

Иван Андонов е юноша на Левски и от известно време тренира с първия отбор, като в последните две години е вратар на дублиращия състав в Трета лига. През сезон 2021/2022 той беше преотстъпен на италианския Фиорентина, но до момента не бе имал шанс да направи своя дебют, който обаче стана факт срещу ЦСКА.

Андонов беше избран пред Пламен Андреев, тъй като последният не се представи добре при гостуването на Лудогорец, загубено с 1:5. Въпреки това, Андреев имаше силни изяви през пролетта и се смяташе, че е преодолял кризисните моменти от есента, което очевидно не е така. Капитанът на Левски - Николай Михайлов, вероятно се подготвя за края на своята футболна кариера през лятото и прехода към ролята на директор в клуба.