В последните сезони мачовете между Левски и Черно море често предлагат много голове, понякога изненади, но винаги интрига. В едно от дербитата на 9-ия кръг "сините" посрещат варненци на стадион "Георги Аспарухов" в опит да останат максимално близо до лидера Лудогорец.

По време на паузата за националните отбори тимът на Петър Хубчев проведе лагер в Добринище. "Сините" спечелиха и контролата с ФК Емиратс с 4:0. Треньорът остана доволен най-вече от възможността да игрова практика за завръщащия се след контузия Холмар Ейлофсон.

"Холмар няма никакви проблеми, но му трябва ритъм", сподели Петър Хубчев за DIEMA SPORT.

След това наставникът изгледа представянето на двамата младежки национали Илия Юруков и Станислав Иванов в двубоя срещу Русия. И докато Юруков все още търси най-добрата си форма, както и титулярното място в халфовата линия на Левски, то можем да кажем смело, че 20-годишният Иванов вече е неделима част от титулярното нападение на "сините". Цифрите потвърждават това - 3 гола и 2 асистенции от началото на сезона на сметката на Станислав Иванов в efbet Лига.

"Очаквам много труден двубой, ние играем във всеки мач за победа, трябва да излезем и да вземем трите точки", сподели Иванов.

Съотборникът му в националния отбор Мартин Минчев вероятно ще бъде една от заплахите за Левски в предстоящия двубой с Черно море. Въпреки ударното начало на сезона и за Минчев, и за варненци, сега нещата на "Тича" изглеждат доста по-сиво. Шест поредни двубоя без победа и само четири отбелязани попадения. Това се отрази и на класирането на моряците, които са на 7-ата позиция с 11 точки.

"Ако теглим четата имаме само една загуба, имаме и голяма липса на късмет, но критикувам и играчите, които трябва да по-агресивни в завършващата фаза и с по-голямо самочувствие", сподели Илиев.

Спадът в резултатите на Черно море съвпада и с колебливата форма на Мартин Минчев, а вината беше поета изцяло от треньора на моряците.

За важния мач в София наставникът обаче ще може най-вероятно да разчита на един от най-важните си футболисти в нападение - възстановеният Родриго Енрике. Завръщането на бразилеца, както и набиращият скорост Илиан Илиев-младши до голяма степен ще намали напрежението у Минчев, което може да означава и проблем за отбраната на Левски.

А Илиан Илиев има ясна идея за елемента, който тимът трябва да подобри, за да имат моряците успех в София. "Всеки един противник е труден, но зависи от нашата постановка, по-агресивни, по-настоятелни, с по-голямо самочувствие, с по-голямо желание, да, имаме желание, но трябва да е повече", категоричен беше Илиев.

За гостуването треньорът няма да разчита на все още невъзстановеният Исмаил Иса, а в неделя вечер Черно море ще се изправи срещу историята. Повече от 61 години отборът няма шампионатна победа като гост на „сините” в продължение на 53 поредни двубоя (43 победи за Левски и 10 равенства). Последният от трите им успеха в София бе 1:0 на 26 април 1958 г.