Отборът на Левски гостува на Черно море в дербито от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 19 часа на стадион „Тича” във Варна и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача на живо минута по минута.

Столичани влизат в срещата с приповдигнато самочувствие след звучния успех за Купата на България срещу Септември Симитли. „Сините” реализираха седем безответни гола във вратата на своя противник и днес ще се опитат да затвърдят доброто си представяне на „Герена”.

По традиция Левски играе трудно на стадиона във Варна, а домакините се намират в серия от пет мача без загуба.

Наставникът на домакините Илиан Илиев ще трябва да се справя с редица проблеми в състава си. В отбра на Черно море има доста контузени състезатели, който ще пропуснат двубоя с Левски.

Стефан Велев, Георги Георгиев, Иван Дичевски и Родриго Вилела продължават да се възстановяват по специална програма, докато Даниел Димов започна с да тренира индивидуално в последните дни. Неприятната новина за Илиев е контузията на Леандро Андраде. Крилото на “моряците” получи разтежение в мача с Берое и също няма да е на разположение на наставника за срещата с Левски.

Вероятни състави:

Черно море: Дюлгеров, В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, Панов,В. Панайотов, Гарсия, В. Василев, Родриго, Непомусено, Зе Гомес

Резерви: Григоров, Росен Стефанов, Мартин Дичев, Павел Георгиев, Евгений Сердюк, Калин Георгиев, М. Милушев, Димов

Левски:  Михайлов, Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов, Р. Цонев, Краев, Г. Миланов, Б. Цонев, Здр. Димитров, Бари

Резерви: Пл. Андреев, Шиелис, Галчев, Г. Александров, Найденов, Марин Петков, Д. Костадинов, Мартин Петков