Локомотив Пловдив приема Черно море в мач от 14-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата е на „Лаута” от 16.00 часа и ще бъде излъчена по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG.

Наказан за "смърфовете" е Йосип Томашевич, който заради добрите си игри ще бъде награден с чисто нов договор с пловдивския тим. Същото нещо се случва и за Милош Петрович.

Давид Малембана пък получи повиквателна за Мозамбик, а серията на "смърфовете" от поредни победи е шест на брой.

Халфът на пловдивчани Георги Илиев (38 г.) ще пренапише вечната ранглиста, тъй като ще стане №1 по участия в елита, ако се появи в игра днес. Той ще стъпи на роден терен за 455-и път, с което ще изпревари Марин Бакалов. Интересното е, че Илиев ще запише рекорда срещу родния си тим Черно море, за който има най-много мачове (318).

В първия кръг при загубата с 1:3 от варненци Димитър Илиев стана първият футболист през сезона, който си отбеляза автогол, а после записа 8 попадения и 4 асистенции в актива си, като е водач в подреждането по системата „гол плюс пас”.

Проблеми има и в Черно море, въпреки добрите си игри. С травми са Иван Дюлгеров Фахт Актау и Йонуц Нягу. Възстановен за мача е Жоао Кардосо. Дебютът на новия алжирски халф - Мехди Букаси, се бави поради документални проблеми.

"Моряците" взеха 10 от 12 точки в последните си четири мача.

И петте досегашни победи на моряците през настоящия сезон бяха все с по 2 гола разлика, включително на старта на кампанията срещу Локо Пд на свой терен – 3:1. Последваха 3:1 над ЦСКА и по 2:0 над Ботев Пд, Берое и Витоша.