Локомотив Пловдив приема Черно море в мач от 34-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на „Лаута“ стартира в 19:45 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.

Двата тима вече нямат шансове за четвъртото място, което Левски си подсигури. При успех Черно море ще официализира петата си позиция. „Смърфовете“ са с четири точки зад тях. „Моряците“ по подобие на пловдивчани нямат победа в последните си три мача. Възпитаниците на Илиан Илиев загубиха от ЦСКА с 2:0, след това направиха хикс 1:1 с ЦСКА 1948, а в последния си мач допуснаха поражение от Левски с 1:2.

Локомотив Пловдив пък е в серия от три поредни загуби. Те дойдоха срещу Лудогорец с 0:1, Левски с 0:3 и ЦСКА с 0:1.

Отборът на Черно море понесе тежък удар преди гостуването на Локомотив в Пловдив. Наставникът на варненци Илиан Илиев няма да може да използва двама от най-добрите си играчи през пролетта – универсалните Александър Василев и Алекс Фернандес, които са с травми. Очаква се Велислав Василев и Едгар Пашеко да започнат по двата фланга, а Атанас Илиев да излезе на върха на атаката.

В редовния сезон двата отбора си размениха по една домакинска победа, като освен това варненци отстраниха своя съперник в осминафиналите за Sesame Купа на България.

Главен съдия на двубоя ще бъде Георги Димитров.