Лудогорец отправя най-много удари към вратата на съперника в мачовете от първенството, показва проучване на швейцарската футболна обсерватория. Разградчани отправят по цели 7,3 удара във вратата на опонента си, докато на второ място е Левски с 5,5 удари. В Топ 5 на големите първенства номер 1 по този показател е Байерн със 7,2, следван от Манчестър Сити и Ливърпул.

Интересно е, че два от претендентите да свалят от трона Лудогорец – ЦСКА и Черно море, са на четвърто-пето място с по 5,0 удари на мач. На трето място е Ботев Пд с 5,1 шута в очертанията. На дъното пък е Пирин с 2,7, докато малко по-добре са Ботев Враца и Етър с 2,8.

start-photo.bg
77 снимки

Лудогорец е изразен офанзивен доминант и по отношение пасовете в третината на съперника. Разградчани правят по 53,4 подавания на двубой, докато на второ място е Левски с 44, а ЦСКА е трети с 39,6 паса. Пирин е абсолютният аутсайдер с 20,4 подавания.

Левски обаче е отборът, който владее най-много топката – 61,3% на двубой, а тройката се допълва от Лудогорец с 60,6% и Локо Пд с 58,2%. Най-малко пък притежава топката на Етър – малко под 40% на двубой.

Прави впечатление, че и при точните пасове Левски е позициониран високо – на второ място с 85%. Първото отново е за Лудогорец с 86,7%, а четворката се допълва от двата пловдивски отбора – Ботев с 84 и Локо с 83,8%. Най-неточни са играчите на Етър – 77%.