Шампионът Лудогорец излиза срещу Черно море у дома в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Разград е възможност за "орлите" да увеличат или задържат аванса си пред преследвачите в класирането. 

Тимът от Разград е в серия от пет победи в първенството, а при успех днес тимът ще си възвърне самочувствието преди последните два мача за полусезона - срещу Арда Кърджали и Ботев Пловдив. 

Черно море играе на приливи и отливи този сезон. "Моряците" бяха започнали да се изкачват в класирането, но в миналия кръг загубиха изненадващо на "Тича" от Етър. В момента варненци са на три точки от топ 6, което е и целта на отбора. 
Съставът на Илиан Илиев не е убедителен като гост и спечели само два пъти далеч от дома  - с 4:0 срещу Етър и с 2:1 срещу Левски.

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев ще остави на пейката част от титулярите срещу ЛАСК. На вратата този път ще е Владислав Стоянов, а в центъра на защитата ще действат Георги Терзиев и Козмин Моци. Кирил Десподов, Елвис Ману и Доминик Янков ще играят зад централния нападател Клаудиу Кешерю.

Младежкият национал Илиан Илиев няма да играе за Черно море, защото е наказан. Исмаил Иса и Матиас Курьор ще са основната заплаха за вратата на домакините, а Стефан Велев и Васил Панайотов ще трябва да се противопоставят на Светослав Дяков и Аанисе Абел в средата на терена. Двойка централни бранители ще са Даниел Димов и Влатко Дробаров.

Наставникът на Черно море Илиан Илиев още не е побеждавал Лудогорец в Разград. Досега от 8 мача той е стигал само до едно равенство. 

efbet Лига - 16 кръг:

Лудогорец - Черно море

Вероятни състави: 

Лудогорец: В. Стоянов, Сисиньо, Моци, Терзиев, Икоко, Дяков, Анисе, Десподов, Д. Янков, Ману, Кешерю

Черно море: Г. Георгиев, В. Попов, Димов, Дробаров, Панов, Панайотов, С. Велев; Леандро, Касми, Курьор, Иса

Съдия: Ивайло Стоянов
Стадион: "Хювефарма Арена"
Начало: 17:45 часа