Отборите на Лудогорец и Черно море се изправят един срещу друг в последен двубой от съботната програма на 19-тия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 16:30, като срещата ще се изиграе на "Лудогорец Арена".

Този двубой ще може да гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA, докато ние от от GONG.BG ще проследим за вас развръзката на тази битка минута по минута.

Лудогорец излезе от изключително тежък период от около десетина дни, в които имаше двубои срещу ЦСКА Москва в Лига Европа и срещу българския ЦСКА за първенството, както и Септември за Купата на страната.

Момчетата на Станислав Генчев обаче се справиха отлично, запазвайки силните си позиции и в трите турнира. С оставащи два двубоя до края на есенния дял от шампионата "орлите" ще се опитат да завършат с 6 точки преди зимната пауза. Първото препятствие се казва Черно море.

То обаче е сериозен подводен камък. През изминаващата година "моряците" се оказаха единственият отбор, който успя да надделее над шампионите във вътрешния шампионат. При това два пъти.

И двата пъти това се случи в рамките на предишната кампания. След второто си поражение от варненци в края на април, "орлите" влязоха в изключителна серия и вече в 23 поредни мача нямат поражение във вътрешния шампионат. И със сигурност ще искат да увеличат поредицата си.

Единственият кадрови проблем пред наставника Станислав Генчев е отсъствието на Яцек Горалски заради травма. Отдавна е ясно, че няма да може да разчита и на Жоржиньо, който се възстановява от вече близо месец и също е аут.

С оглед на важния мач с Ференцварош от Лига Европа в четвъртък, очаква се специалистът да направи сериозни рокади по състава си, за да може да има свежи титулярите си за битката с унгарците, която се явява и мачът на годината за Лудогорец.

Черно море, от своя страна, претърпя разочарование при гостуването на Левски на осминафиналната фаза на Купата на България. Въпреки загубата с 0:1 обаче момчетата на Илиан Илиев ще са мотивирани да развалят настроението на хегемона.

За гостите Цветормир Панов и Васил Панайотов ще пропуснат визитата в Разград заради наказания. Контузен пък е Дани Кики, но Илиев има достатъчно опции да "завърти" състава си, така че очакваме доста битка в Разград и интересна развръзка.