Черно море направи чудото, в което малцина вярваха - отстрани Арда след победа с 1:0 в първия полуфинал за седмото място в efbet Лига и продължава да мечтае за Европа. Съперник на "моряците" във финала ще бъде победителят от двубоя Ботев Пд - Етър. 
 
Варненци излязоха едва с петима титуляри, след като коронавирусът повали 12 от играчите. COVID-19 не подмина и треньора Илиан Илиев, който също трябваше да остане вкъщи пред телевизора. В герой за отбора се превърна Исмаил Иса, който вкара единствения гол в мача в 18-ата минута. В хода на двубоя "моряците" трябваше да се справят и допълнителен проблем - в 63-ата минута останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Жордао Кардозо.
 
 
Срещата започна с предпазлива игра и от двата отбора, които знаеха, че в такъв мач нямат право на грешка. Едва в 14-ата минута зрителите видяха първия точен удар на стадион "Тича". Румен Руменов с десния крак шутира опасно в горния десен ъгъл на стража на варненци, но Митрович с акробатично изби в корнер.
 
Четири минути по-късно домакините поведоха в резултата. Исмаил Иса бе изведен отлично от Денислав Ангелов и показа висш пилотаж в наказателното поле на гостите. С елегантен финт елиминира Милен Стоев, за да си освободи място за стрелба и с уникална прецизност прати топката в горния далечен ъгъл на Юсуф. 

Дори и след гола футболистите на Арда трудно намираха път към вратата на Митрович.Те можеха дори да получат и второ попадение в 41-ата минута, но Пламен Крумов не позволи топката да влезе във вратата с решителна намеса. Иса върна отлична топка към Курьор, който от точката на дузпата шутира, но опитният капитан на гостите изби в корнер.

Домакините пропуснаха да пратят съперника в нокдаун още в началото на втората част. В 51-ата минута вълшебен пас на Матиас Курьор изведе Денислав Ангелов очи в очи с Месут Юсуф, но той направи по-трудното - шутира в аут. 

Половин час преди края Жордао Кардозо направи задачата на отбора си още по-трудна. В рамките на две минути той получи два жълти картона и остави отбора си с 10 души.

С всяка изминала минута тимът от Кърджали атакуваше все по-агресивно, но така и не успя да стигне до чисто голово положение. Опитите на Спас Делев, Радослав Василев и резервата Ахмед Осман не успяха да затруднят сериозна Митрович и с общи усилия варненци запазиха резултата.

В последните минути Черно море пропусна да затвори мача. Иса предостави чудесен пас Стефан Станчев, но защитникът от въздуха не успя да насочи топката във вратата.

ЧЕРНО МОРЕ - АРДА 1:0

Голмайстор: 1:0 Исмаил Иса (18)

ЧЕРНО МОРЕ: 18. Миодраг Митрович, 5 . Стефан Станчев-капитан, 8. Емил Янчев, 44. Димитриос Хантакиас, 2. Цветомир Панов, 39. Павел Георгиев, 77. Петър Вуцов, 20. Жордао Кардозо, 9. Исмаил Иса, 16. Денислав Ангелов, 19. Матиас Курьор

Треньор Мартин Христов

 
АРДА: 23. Месут Юсуф, 21. Мaртин Костадинов, 71. Пламен Крумов-капитан, 4. Милен Стоев, 27. Емил Мартинов, 98. Светослав Ковачев, 7. Спас Делев, 17. Иван Коконов, 11. Александър Георгиев, 19. Румен Руменов, 99. Радослав Василев
 
Треньор Николай Киров
 
Съдия Радослав Гидженов
 
Жълти картони: Руменов (35, А), Крумов (37, А)  Жоао Кардозо (61, ЧМ), Ал. Георгиев (61, А), Осман (82), А, Вуцов (90, ЧМ), Станчев (90+2, ЧМ)
 
Червен картон: Жоао Кардозо (63, ЧМ)
 
Стадион "Тича", Варна