Бразилското крило Алекс Фернандес вече е футболист на Балтика (Калининград) от руската Висша лига, съобщиха от клуба на своя канал в социалната мрежа телеграм.

Фернандес досега играеше за Черно море (Варна), след като пристигна през сезон 2022/23. За периода си във Варна 21-годишният бразилски нападател 43 мача, 8 гола, но също така е получил и 10 жълти картона.

Варненци ще вземат неназована трансферна сума. Информацията е потвърдена както от руски агент за БТА, така и от източник от варненския клуб. Днес приключва трансферния период и в Русия, така че двете страни оформят споразумението в последния възможен момент.

"Между футболните клубове Балтика и Черно море е постигната договореност за трансфера на нападателя Алекс Фернандес. 21-годишният бразилец е възпитаник на клуба Португеза Сантиста (Сао Пауло), играл е за младежките отбори на Атлетико Минейро и Сантос. През 2022-а година играчът премина в българския Черно море. В състава на този отбор е взел участие в 49 мача във всички турнири, в които се е отличил със 17 резултатни действия (9 гола и 8 асистенции).

Трудовият договор на Алекс Фернандес с Балтика е за срок от 3,5 години", се казва в съобщението на руския отбор. От там вече му пожелаха успехи и да помогне в постигането на целите им.

Задача номер 1 за отбора, а също така и според феновете им е, да се измъкнат от предпоследното 15-о място в първенството, което заеха през есента, и изпраща в крайното класиране към изпадане. Тимовете на 13-о и 14-о място играят баражи за запазване на статута си с отбори от второто ниво.