Днес ще се изиграят още две контроли през тази седмица, която се явява финална преди подновяването на първенството.

От 17:00 часа на спортната база в Стара Загора, Берое ще приеме Арда от 17:00 часа. Това ще е втора проверка за „заралии“ през тази седмица, след като в сряда завърши 0:0 с Етър. Треньорът на „зелените“ Димитър Димитров не бе доволен след проверката с „болярите“, но оправда това с умората натрупана от силовите тренировки през последната седмица. Това ще бъде и неофициален дебют за новия треньор на Арда Николай Киров. Бившият наставник на Ботев Пловдив пое диригентската палка от Стамен Белчев. Мачът ще бъде по-специален и за Милен Желев, който преди няколко дни премина в Арда от Берое.

В първия си официален двубой след рестарта на efbet Лига „заралии“ ще приемат под Аязмото Черно море на 7 юни, докато ден по-рано Арда ще гостува на Дунав.

38 снимки

Контролна среща ще се играе и във Варна. Черно море ще приеме на „Тича“ Етър. Това ще е трета проверка за „моряците“ през тази седмица, след като в сряда изиграха две контроли. В първата загубиха от Дунав с 0:1, но след това победиха шампиона Лудогорец с 1:0 в Разград. От своя страна Етър записа нулево равенство с Берое в Стара Загора.

При подновяването на шампионата възпитаниците на Илиан Илиев ще гостуват на Берое, докато Етър ще пътува до Пловдив за двубой с Локомотив.