Черно море победи Витоша Бистрица с 1:0 в първи двубой за двата тима в група А на втората осмица в efbet Лига на стадион "Тича". Победното попадение реализира Исмаил Иса в 13-ата минута на двубоя. Гостите нацелиха греда след удар на Бонев.

Така след успеха Черно море вече има 43 точки, а Витоша остана с 6.

БТА
6 снимки

Още в началните минути домакините тръгнаха напред да търсят попадение. Във втората минута удар на Иса попадна право в ръцете на Кръстев. Шест минути по-късно Кардосо се оказа на голова позиция, но от няколко метра прати топката над вратата на гостите.

В 13-ата минута на двубоя отличен пас на Панов отляво намери добре Иса, който прониза вратата на Кръстев, за да изведе Черно море напред в резултата. Гостите организираха добра атака към вратата на Дюлгеров, Димитров опита да прехвърли вратаря, стори го, но Панов в последния момент изби топката пред голлинията в 22-ата минута на двубоя.

Черно море създаде няколко добри атаки към вратата на Витоша, но атакуващите играчи на домакините не намерица целта. В 40-ата минута след отлично изпълнение на пряк свободен удар, топката попадна в Бонев, който стреля с глава, но кълбото нацели напречната греда зад Дюлгеров.

В ответната атака отлична намеса на Кръстев запази Витоша в мача след удар на Курьор.

През втората част още в 50-ата минута Кардосо отправи отличен диагонален удар, но топката профуча покрай вратата на Кръстев. Гостите опитаха интересна атака в 56-ата минута, но топката не намери целта след елегантен удар на Иванов.

В 59-ата минута Иса пусна елегантен успореден пас към Курьор, но той не успя да нанесе добър удар. Гостите отвърнаха с опасна атака при която Димитров съумя да приодолее Дюлгеров, но си поведе дълго топката и тя излезе в аут.

Добра атака за Черно море в 78-ата минута позволи на влезлия като смяна Ангелов да стреля, но не съумя да затрудни Кръстев. До края на двубоя двата тима доиграха спокойно мача и така Черно море се поздрави с успеха.

Черно море - Витоша Бистрица 1:0
голмайстор: 1:0 Иса (13)

Ето и съставите на двата отбора:

Черно море: Дюлгеров, Попов, Енчев, Станчев, Панов, Минчев, Панайотов, Илиев, Курьор, Кардосо, Иса

Витоша Бистрица: Кръстев, Дилчовски, Зюмбулев, Бонев, Димитров, Амзин, Кутев, Динев, Дяков, Сила, Иванов

съдия: Георги Гинчев