Помощник-треньорът Петър Костадинов води отбора на Черно море от резервната скамейка до изтичането на наказанието на старшията Илиан Илиев. За мача днес той заяви, че първото полувреме е било слабо и никой в щаба няма обяснение защо е било точно така.

Изказване на пом.треньорът на Черно море Петър Костадинов след срещата от 12-ия кръг на efbet Лигата между варненския тим и Ботев Враца, завършила 2:1 за домакините.

Петър Костадинов (пом.треньор на Черно море): "И ние нямаме обяснение за това, което се случи през първото полувреме. Преди мача говорихме и мисля, че момчетата го разбираха, че трябва да влезем агресивно, че Ботев Враца са добър отбор, сега имат и нов треньор, което вкарва допълнителен импулс. Бяхме неузнаваеми през първото полувреме. През второто полувреме мисля, че играта ни бе по-добра, създадохме доста положения, но и доста пъти бяхме хванати на контраатаки, можеха да ни накажат и дори да загубим мача. Мисля, че се получи интересен мач за гледане, двуостър. За нас треньорите доста инфарктно.

"Не бяхме изненадани от Ботев, че играха отворено. Ние преди мача бяхме убедени, че ще атакуват. Футболистите, които те са селектирали, са играчи, които играят футбол и си мислехме, че ще имаме повече свободни пространства за разлика от мача с Хебър, но първото полувреме играта ни беше изключително слаба. Хубавото, положителното е, че два мача проявяваме характер, което показва, че имаме добър колектив и момчетата вярват във възможностите си. Преди всеки мач им казваме да вярват, че могат. Но трябва да помислим защо се получава така и първите полувремена тук играем леко притеснени. За мен е учудващо, хубавото е, че печелим точки за разлика от минали години. Жълтият ми картон е напълно заслужен, защото съм влязъл на терена. Нямам право, просто плод на емоциите, забравих, че съм начело и влязох на терена, така че приемам картона.“