Помощник-треньорът в Черно море Петър Костадинов призна, че битката за седмото място в елита у нас е факт. Той акцентира, че липсата на ротация в отбора е причината за несполучливите резултати и подчерта, че последният мач на отбора във Варна – срещу Левски, може да се яви решителен за заветното седмо място.

„Всички мачове в плейофите са еднакво трудни. Възможностите на четирите отбора са близки. В този сгъстен цикъл през три дена, който прояви повече характер, ще изелзе с повече точки след мачовете. Днес може да съжаляваме. Като цяло, държахме мача в ръцете си до техния изравнителен гол. Ботев имаше една греда и без други ситуации. Не можахме да се възползваме да развием някои наши контраатаки и да приключим мача. Така се стигна до равенството”.

„Не може да се оправдаваме с липсите и наказаните. При нас основният проблем е пътуването. Вижда се след час игра, че тимът отпада физически и това е плод на тези дълги пътувания. Сега се качваме на рейса, прибираме се във Варна сутринта. Утре възстановяваме и сряда трябва да тръгнем обратно за София. Там ни е най-големият проблем и се надявам да го решаваме по някакъв начин”, каза Костадинов.

„Васко, Родриго отпаднаха в последния момент. Дани Димов беше с контузия, днес рискувахме да го пуснем. Идеята беше да го запазим, но всички отбори са изправени пред този проблем и не трябва да се оправдаваме с това. На пейката имаме млади момчета. Бъдещето е пред тях и мисля, че ще се справим. Искахме днес да ротираме максимално много, опитахме да запазим няколко човека. Мисля, че Иса се справи добре днес. Дали той или Зе, не е голяма разликата”.

„Битката за Топ 7 я има, искахме да запазим дистанцията пред преследвачите. Ще видим развоя на мача Левски и Царско село, но каквото и да се случва, дори да загубим другия мач с Царско село, разбира се ако те не победят тази вечер, последният мач във Варна може да решава това прословуто седмо място. Ще се борим докрай”, коментира треньорът на Черно море.