Помощникът на Илиан Илиев в Черно море – Петър Костадинов, бе радостен от победата над Етър с 2:1, дошла след драматичен край на мача, но и спорно съдийско отсъждане.

Асистентът отчете намесата на арбитрите в края на срещата и заяви, че най-голямата липса за тима ще е тази на Илиан Илиев в следващия мач на „моряците“ срещу Славия - наставникът бе изгонен от двубоя с „болярите“.

„Емоциите бяха наистина бурни. Последните минути след редовните 90 бяха доста критични. Не сме гледали дузпата, но казаха, че била спорна. Следствие това беше изгонен Илиан Илиев, сега ще бъде наказан. Отборът ще е лишен от него на скамейката. Най-хубавото бе, че момчетата потърсиха победата. С известен шанс топката отиде у Васко, той реализира и победихме. Но заслужавахме победата, имахме 6-7 стопроцентови ситуации. Последното гостуване го загубихме в последната секунда, сега спечелихме, а и тази глупост, която направи Сула едва не ни коства много. Най-лошото е, че сме без Илиан следващия мач“.

„В Пазарджик не можахме да затворим мача. Дали има дузпа или не - свирена е. Поздравявам момчетата за почти перфектния мач и характера“.

„Крайно време е да ни оставят да се наслаждаваме на играта. Тези момчета дават максимума. Нашата молба е да оставят на спокойствие. Знаете бюджетите на ЦСКА и Лудогорец, искаме просто да ни оставят да се наслаждаваме на играта“.

„Мисля, че нашата роля е много лесна. Ние сме попаднали на много добри момчета и като футболисти, и като хора. Вече работим доста години заедно, познаваме се. В това естество нито имаме проблеми с тях, нито те с нас“.

„Със сигурност ще е трудно (б.р. - без Мазир Сула и Илиан Илиев). Колкото и да е клиширано, искаме да играем мач за мач. Последният мач ще е изключително труден. Славия последните 5-6 мача виждате как играят. С връщането на новия стар треньор нивото им се вдигна. Чака ни труден мач. Ще стане добър мач за зрителите. Мисля, че и двата отбора се опитват да играят добър футбол“.

„Да не се вглеждаме в детайли. Първото се вдигна абсурдна засада, въпреки че има ВАР. По всички правила трябва да се изчака ситуацията. Впоследствие разбрахме, че няма засада. Не съм гледал дузпата, но никой от Етър не поиска, нито един. Оттам се получи тази ситуация (б.р. - с напрежението от скамейката на Черно море)”.