Петър Вуцов попадна за първи път в групата на Черно море за мачовете на тима в родния елит през настоящия сезон. Надеждата на варненци е един от обещаващите млади играчи в отбора на Илиан Илиев и затова беше потърсен от GONG.BG, за да разкрие повече неща за себе си и как е започнал с футбола. 

Вуцов, който днес навършва 19 години, вече направи своя официален дебют с екипа на варненци през изминалия шампионат срещу тима на Славия в София.

"Започнах в Черно море на 6 години. През лятото на 2006-а баща ми ме заведе на стадион "Юрий Гагарин", където направих първата си тренировка. Наставник ми беше Георги Костов, а в последствие - Радо Боянов. После преминах в школата на Славия, където бях 4 години, след това и в Левски. През 2016 година се завърнах в Черно море, а отборът в Елитната група до 17 години бе воден от Тодор Марев. Искам да благодаря на всички треньори от школата и най-вече на Марев и Мартин Христов, защото те са ми помогнали най-много", каза Вуцов. 

"В Черно море сме като едно семейство. Треньорите в тима обичат да работят с младите футболисти. Обръщат ни внимание и в нито един момент не сме се почувствали като втора ръка футболисти. Напротив, помагат ни много, дават ни се шансове, а ние се опитваме да ги използваме по най-добрия начин. С Виктор Попов, Мартин Минчев, Лъчо Йорданов, Йордан Радев и Иван Дичевски сме заедно вече 10 години и си помагаме взаимно и в мъжкия отбор".

Както е известно, младокът произлиза от сериозно футболно семейство. Баща му - Вили Вуцов и дядо му Иван Вуцов са допринесли за любовта на Петър към играта.

"Дядо ми и баща ми са ми помогнали много. Дядо ме подкрепяше винаги. Най-вече в моментите, в които не играех редовно в детско-юношеския футбол. Казваше ми, че навремето той също не е намирал много място в основния състав в школата. Едва на 16-17 години, преди да влезе в казармата, е започнал да играе и докъде е стигнал. Баща ми винаги е бил по-критичен. Никога не ми спестява лошото, напротив, само него ми споделя", каза Вуцов. 

В момента имам една цел - да тренирам здраво и с времето да успея да се утвърдя в Черно море. В по-дългосрочен план мога да кажа, че винаги съм мечтал да играя за националния отбор на България. Дано някой ден това се осъществи", завърши младият играч на "моряците".