Истинска драма се разигра на стадион "Тича" във Варна! Отборите на Черно море и ЦСКА изиграха страхотен двубой, който обаче завърши без победител при резултат 1:1. В 35-ата минута Матиас Курьор откри с красиво попадение, а в 88-ата Томи Юрич изравни и донесе точката за "червените".  

Антон Узунов
84 снимки

Играчите на Черно море трябва да са по--разочаровани, че не успяха да стигнат до трите точки,след като в началото на втората част Васил Панайтов изпусна дузпа, с което можеше да направи резултата 2:0. Малко след това бе идгонен и капитанът на "моряците" Даниел Димов. В последните минути на срещата ЦСКА се активизира и успя да изравни, а дори имаше и шанса да стигне до победата. Това е четвърти мач през този сезон, в който столичани стигат до победата или до равенство в заключителните минути. Срещу Ботев Пловдив, Сайринс в Лига Европа и Славия те стигнаха до победата с попадения след 90-ата минута.


Срещата стартира с опит за натиск на домакините, които обаче не успяха да стигнат до удар или нещо по-опасно пред вратата на Густаво Бусато. 

Първият удар към една от двете врати дойде в 11-ата минута, когато Пламен Гълъбов засече с глава центриране на Стефано Белтраме от корнер, но прати топката над вратата на Георги Георгиев.

Пет минути след това гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле на „моряците". Зад топката застана Стефано Белтраме, който стреля силно, но в стената. След това Георгиев улови, макар и да не бе убедителен в първия момент.

В 23-ата минута дойде и най-интересната и спорна ситуация до момента. Георги Йомов центрира от десния фланг в наказателното поле, където Белтраме стреля отлично с глава към долния ляв ъгъл на вратата, но Георгиев спаси. Али Соу опита да играе с топката, за да направи добавка, но кълбото му се отби леко от ръката и попадна във вратата. Реферът Станислав Тодоров даде знак, че нападателят е играл с ръка и веднага отмени попадението. На повторенията обаче се видя, че топката влиза във вратата след рикошет в тялото на Георги Янчев.

С първия си точен домакините обаче успяха да открият резултата. Васил Панайотов центрира в наказателното поле, където Матиас Курьор скочи заедно с много по-високия от него Юрген Матей, но успя да нанесе удар с глава с гръб към вратата, който влетя в горния ляв ъгъл на Бусато - 1:0.

В последната минута от първата част ЦСКА организира добра атака през центъра, която завърши с далечен изстрел на Белтраме, който обаче излезе в аут.

Стартът на вторите 45 минути се забави заради напрежение в сектора на гостите! Бяха хвърлени бомбички, поради което феновете на ЦСКА са разбили една от оградите. Те трябваше да се приберат в сектора си, за да бъде подновена играта.

Три минути след началото на второто полувреме Черно море пропусна да удвои, след като зпуснаха дузпа! Васил Панайотов намери Исмаил Иса в наказателното поле, а нападателят стреля, но ударът му бе спасен от Бусато. Топката рикошира в Юрген Матей и се отправи отново към вратата, където Пламен Гълъбов, в опита си да изчисти, фаулира Курьор. Съдията Станислав Тодоров отсъди наказателен удар. С изпълнението се зае Васил Панайотов, който стреля много слабо и Бусато спаси!

Черно море ЦСКА

източник: Антон Узунов

В 52-ата минута Брадли Мазику центрира в наказателното поле, където Стефано Белтраме стреля с глава, но покрай вратата на Георгиев. Шест минути след това Георги Йомов центрира в наказателното поле, където Али Соу стреля с глава, но твърде слабо, за да затрудни Георгиев.

В 63-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като втори жълт и съответно червен картон си изкара капитанътна Даниел Димов. Защитникът извърши груб фаул срещу Жеферсон при безобидна ситуация в половината на гостите, за което заслужено бе изгонен.

Малко след това срещата бе прекратена за 3-4 минути заради хвърлена димка.

В 83-ата минута "моряците" получиха право да изпълнят пряк свободен удар след нарушение на Антов срещу Панайотов. С изпълнението се зае Курьор, който стреля отлично и топката се бе запътила към сглобката, но Бусато изби.

"Червените" не се предадоха и успяха да изравнят две минути преди края на редовното време!  Тиаго центрира в наказателното поле, където резервата Тонислав Йорданов с глава продължи топката за Юрич, а нападателят засече кълбото във вратата - 1:1. 

Черно море - ЦСКА

източник: Антон Узунов

В 92-ата минута Греъм Кери осъществи много добър пробив отляво и центрира успоредно на голлинията, но Соу и Матей се разминаха на метър пред празната врата.

Минута след това гостите направиха невероятен пропуск! Томи Юрич свали топката в наказателното поле след центриране на Жул Кейта. Соу не успя да нанесе удар, но кълбото стигна до Матей. Централният защитник обаче стреля над вратата от няколко метра!

В последната минута от седемминутното продължение Валентин Антов засече с глава центриране от корнер, но покрай вратата на Георгиев. Това бе и последната ситуация в мача, който завърши наравно 1:1!


ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА 1:1

1:0 Матиас Курьор 35'

1:1 Томи Юрич 88'

Пропусната дузпа: Васил Панайотов (Черно море) 48'

Червен картон: Даниел Димов (Черно море) 63'

Стартови състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев – 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов (к), 8. Емил Янчев, 71. Васил Панайотов, 2. Цветомир Панов, 29. Файсел Касми, 10. Илиан Илиев-младши, 70. Стефан Велев, 19. Матиас Курьор, 9. Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев

ЦСКА (4-2-3-1): 13. Густаво Бусато - 2. Юрген Матей, 26. Валентин Антов (к), 3. Жеферсон, 28. Пламен Гълъбов, - 18. Брадли Мазику, 21. Амос Юга - 7. Енрике Рафаел, 10. Стефано Белтраме, 30. Георги Йомов - 22. Али Соу

Старши треньор: Стамен Белчев

Главен съдия: Станислав Тодоров, град Шумен

Стадион: „Тича“, град Варна