Отборът на Черно море ще търси задължителен успех при домакинството си на новака Локомотив София. Варненци стартираха добре кампанията, но в последните си две срещи от шампионата допуснаха две поражения, в които дори не успяха да отбележат гол – срещу ЦСКА и Лудогорец.

Мачът между Черно море и Локомотив София е днес от 17:30 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. в Gong.bg ще проследим мача на живо минута по минута.

Наставникът на домакините Илиан Илиев не може да използва за днешния сблъсък Цветомир Панов и Вилела, които са с различни травми. В състава обаче се завръща юношата на Бенфика Зе Гомеш, който изтърпя своето наказание.

В същото време столичани няма да разчитат на контузените Александър Александров и Кацикас, които изобщо не заминаха с тима за Варна. И двамата имат проблеми с адукторите.

Двубоят между Черно море и Локомотив Сф исторически за двата тима. Той е под номе 100 между съперниците в елита. „Червено-черните“ за момента имат предимство, изразяващо се в 41 победи, срещу 34 за „моряците“. В досегашните 99 двубоя варненци имат два служебни успеха. Единият е от пролетта на 1969 година, когато на полусезона Локомотив е обединен със Славия и през пролетта са му присъдени 15 поражения с 0:3. Най-скандален е един двубой във Варна през декември 1964 година, когато Локо Сф е действащ шампион. В последната минута при 3:1 за Черно море мачът е прекратен, след като реферът Христо Иванов последователно гони трима играчи на „червено-черните“, сред които звездите Никола Котков и Спиро Дебърски. Присъден е служебен резултат от 6:0 в полза на Черно море.

Иначе първият двубой между двата клуба в елита е игран на 14 ноември 1948 година. Тогава Черно море печели на стадион „Колодрума“ в морската столицата с 1:0 с гол на Христо Конаков. Последният мач между варненци и столичани на ниво елит датира от повече от 6 години - 9 март 2015 г. - 2:1 за домакините в „Надежда“. Точни за столичани са Преслав Йорданов и Даниел Генов, а за „моряците“ бележи Иван Коконов.