Черно море получи поредното признание, като този път то дойде извън пределите на страната. Изследване на швейцарската футболна обсерватория над българския шампионат установи, че 31% от игровото време е дадено на футболисти, които са били поне три години между 15-ата и 21-ата при „моряците“. Треньорът Илиан Илиев е разчитал на 10 такива футболисти и по този показател Черно море е първенец в efbet Лига. Това са Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Велислав Василев, Николай Златев, Росен Стефанов, Мартин Дичев, Мартин Милушев, Атанас Илиев и Даниел Димов.

Черно море

"Известен факт е, че политиката на школата на клуб е да произвежда футболисти, които да играят в първия отбор, а немалка част от тях впоследствие стигат и до националния отбор на страната и заиграват в чужбина. От десетилетие академията на Черно море изгради име на футболно училище, като много от играчите се подвизават в клубове в А и Б групи на футбола ни", написа официалният сайт на клуба.
 
Второто място в тази класация си поделят Левски и Славия. Двата отбора са дали 26,8 % от игровото време на футболисти, които са били в клубовете поне три години между 15-ата и 21-ата си година. След тях се нареждат Пирин (26%), Локомотив София (15,5%) и Локомотив Пловдив (14,1%). Последното място е за Крумовград без нито един играч, отговарящ на този показател.  
 
Във видеото може да видите изявите на юношата на Черно море - Виктор Попов в efbet Лига този сезон