Септември София приема Черно море в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Васил Левски" е от 17:30 ч. и ще бъде ръководен от Димитър Димитров. Срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно на живо. 

"Моряците" преследват шеста победа през сезона, но задачата им няма да бъде никак лесна срещу младия състав на Славко Матич. И двата отбора загубиха в последния кръг - варненци отстъпиха на Лудогорец с 2:3, докато столичани претърпяха поражение с 1:3 при гостуването си на Ботев Пловдив.

През седмицата Черно море се раздели със своя голмайстор Евгений Сердюк, който премина в ЦСКА 1948. Илиан Илиев няма да може да разчита на контузените Живко Атанасов, Даниел Димов и Цветомир Панов. В групата обаче попадна новото попълнение Исмаил Иса, който най-вероятно ще започне на върха на атаката днес. 

Септември няма сериозни кадрови проблеми и Матич ще заложи на най-доброто в търсене на трети шампионатен успех. Към момента столичани заемат 11-о място в класирането със само 2 победи - срещу Берое и Ботев Пловдив.

Вероятни състави:

СептемвриШейтанов, Стойчев, Георгиев, Арсов, Ачков, Рамадан, Делимеджац, Чандъров, Кабов, Александров, Костадинов

Черно море: Дюлгеров, Велев, Стефанов, Босанчич, Попов, Клементе, Мимито, Беншаа, Панайотов, Кета, Курьор