Черно море приема Берое в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят ще се изиграе на стадион "Тича" от 20:00 часа в петъчната вечер. Срещата може да проследите пряко в ефира на DIEMA SPORT и минута по минута на GONG.BG.

Двата тима са от най-коравите от провинцията и винаги са правели зрелищни сблъсъци. Сега те влизат в различно настроение в този мач. Домакините стигнаха само до равенство с новака Царско село в предния кръг и ще искат да се реабилитират пред феновете си за конфузния резултат. 

Гостите пък летят на крилете на вдъхновението. Те победиха ЦСКА в предишния кръг и станаха капката, която преля чашата на търпението към наставника на "червените" Люпко Петрович, който подаде оставката си под фенския натиск. 

Изненадващо Черно море беше напуснат от Жоржиньо, който е споделил с треньора за психологически проблеми. Наказан за този мач е Мирослав Енчев. В тима обаче гледат и със самочувствие заради националния отбор.

С повиквателни за  предстоящите евроквалификации са Исмаил Иса и Васил Панайотов, а при младежите са повикани Дюлгеров, Попов и Минчев. Отборът има общо 8 национали, а в двубой от 2-ия кръг в турнира за Купата на България "моряците" гостуват на Левски.

Но и старозагорци могат да се похвалятс  национали, макар и не на България. Повиквателна за националния отбор на Гвинея получи Ибрахима Конте, който развинти слабия и неузнаваем ЦСКА в предния кръг и това не е останало незабелязано.

Наставникът Александър Томаш има смесица от добри и лоши новини около състава. Възстановени са Виктор Генев, Вандерсон и Педро Еуженио. Но пък Мартин Камбуров и Ерол Алкан са аут поради вирусно заболяване, а още 5-6 играчи са с оплаквания.