Сериозен скаутски интерес се очаква да съпътства двубоят за Купата на България между отборите на Черно море и Локомотив Пловдив. Мачът от 1/8-финалите на турнира е в събота от 15 часа на стадион "Тича" във Варна.

Очаква се на срещата да присъстват съгледвачи от европейски клубове.

Най-сериозен интерес предизвикват играчите на "моряците" Иван Дюлгеров, Виктор Попов и Николай Златев. Не е тайна, че към двамата има запитвания, но до този момент не се знае за конкретна оферта. Дюлгеров за кратко загуби титулярното място в Черно море, но отново се завърна на вратата при гостуването на Литекс за Купата на България. Стражът записа няколко добри спасявания, а освен това отрази и дузпа през второто полувреме. Очаква се вратарят да излезе титуляр и срещу Локомотив в събота.

Бранителят на "моряците" пък записва все по-силни игри през сезона и на десния бек в Националния отбор на България. Въпреки че заради травма в рамото пропусна последните две контроли на "лъвовете" с Кипър и Люксембург, Попов остава основен футболист в състава на Младен Кръстаич. 

Златев, който е едва на 17 години, вече е част от младежкия национален отбор. През миналата година той бе на проби в СПАЛ Ферара, където остави добри впечатления, но в крайна сметка отказа да премине в италианския клуб. През настоящия сезон в елита младият талант се превърна в златната смяна на треньора Илиан Илиев, като бе в основата на доста спечелени точки от "моряците".