Отборите на Славия и Черно море откриват неделните сблъсъци в efbet Лига. Двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ започва в 12:30 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT.

Славия ще се опита да спечели, след като от 3 мача не го е правил. В последните си две срещи отбора воден от Златомир Загорчич записа равенства срещу ЦСКА 1948 и Спартак Варна. Големият липсващ за наставника на столичани е Ертан Томбак, който получи фрактура на ръката в мача срещу Левски, завършил с победа на „белите“ с 2:1. Добрата новина в лагера на Славия е, че Иван Минчев и Кристиян Добрев са в групата за срещата, въпреки че получиха контузии в последния мач срещу Спартак Варна.

Пред треньора на Черно море – Илиан Илиев, има сериозни кадрови проблеми, след като двама основни футболисти отпаднаха за мача днес. Става дума за Цветомир Панов и Виктор Попов. Двамата са с травми от срещата с Левски, която завърши при равен резултат. Аут са още възстановяващите се от травми Даниел Димов и Лъчезар Йорданов. Срещата ще пропуснат Галин Григоров, Петър Иванов, Наско Янков и Калин Георгиев

Главен съдия на двубоя ще е Станислав Тодорв.


Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Вуцов; Попадийн, Чешмеджиев, Керчев, Соарес; Нгуена; Добрев, Дост, Г. Иванов, Тасев; А. Ахмедов
Старши треньор: З. Загорчич

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; Велев, Атанасов, Босанчич, Дичев; Панайотов, Клементе; Златев, Беншаа, Кета; Курьор
Старши треньор: И. Илиев