Голям проблем се задава пред Черно море. Признанието направи треньорът на "моряците" Илиан Илиев, който разкри, че отборът трудно ще задържи някои футболисти. Към трима от най-важните играчи, които на практика са грънакът на отбора,има сериозен интерес и най-вероятно те няма да са част от тима през следващия сезон. Това са централният защитник Влатко Дробаров, халфът Пабло Гарсия и нападателят Евгений Сердюк.
 
"Трудно ще задържим някои футболисти, Влатко Дробаров и Пабло Гарсия, колкото и да искат да останат и са привързани към отбора, града и колектива, имат добри предложения и трудно ще останат.Знаете, че през зимата Пабло почти беше напуснал в посока към Русия и то към Висшата лига", заяви пред медиите треньорът на Черно море Илиан Илиев.
 
Наставникът на варненци разкри, че ще има и други футболисти, които ще напуснат отбора. 
 
"Ще обявим имената след последния мач. Може би след напускането през зимата на Родриго Енрике и Леандро Андраде ще ни се наложи за първи път да вземем толкова много хора през почивката, за да задържим нивото, а ако можем и да надградим.
 
На този етап мислим да задържим нивото, тъй като напускат един централен защитник, един халф и евентуално Евгений Сердюк, който има много предложения, и ако той напусне, „гръбначният стълб" на отбора почти заминава", коментира още специалистът.