Халфът на Черно море Васил Панайотов говори пред Gong.bg за трудната ситуация, в която се намира България и целия свят причинена от разпространението на COVID-19. Борбеният играч на „моряците“ призова хората да останат по домовете си, за да предпазят здравето на околните. Той заяви, че Черно море има силите да се пребори за участие в Топ 6.

26 снимки

- Васко, къде те намирам? В този момент, най-важният въпрос е как си?

- Във Варна съм. Под карантина у дома съм, като всеки разумен човек. Поддържам форма в домашни условия. Тренирам вкъщи. Около мен всички са здрави, което е най-хубавото в този момент.

- От клуба ли ви изготвиха специална програма?

- Да, старши треньорът Илиан Илиев изготви специална индивидуална програма на всеки един от футболистите. Показа ни какво трябва да се прави. Спазваме нещата, до колкото можем, за да сме все пак в някаква форма. Макар че, ще е трудно заради дългата пауза, която се очертава.

- Подцени ли се проблемът с коронавируса в България, а и в целия свят?

- За мен, не от всеки. Може би някои хора го подцениха, но много не го направиха. Мисля, че в България разумните хора реагираха много правилно и си останаха по домовете. Все пак е важно да предпазим околните, себе си и семействата си.

- Плюс или минус е за отборите това отлагане на първенството?

- Плюс е, за да запазим здравето си. Това е най-важното в момента. Минус е, защото футболът липсва на всеки. Не само на нас, които го практикуваме, но и на феновете. Но важно е здравето и се надявам, колкото се може по-скоро ситуацията да се овладее и да можем да продължим да се наслаждаваме на футбола.

- Има ли сили Черно море да се пребори за шестицата, след като мачът с Берое се явява директна битка за мястото в челото?

- Имаме сили и сме го показали през сезона. Играем добър футбол и можем да се противопоставим на всеки. Имаме директен двубой с Берое и смятам, че там ще се реши абсолютно всичко кой ще бъде в шестицата. Надявам се това да сме ние, защото искаме да играем с топ отборите на България.

- Съжаляваш ли за нещо, което изпуснахте през сезона?

- В много мачове срещу отбори, които са под нас в класирането, губихме точки. Може би на моменти сме ги подценили, но мисля, че всеки си е взел поука и оттук нататък ни трябват само победи, за да сме в Топ 6.

- Следиш ли ситуацията в бившия ти клуб Левски и помощта, която оказват феновете на клуба от началото на годината?

- Да, следя ситуацията и феновете показаха, че заслужават само респект. В тази трудна ситуация всеки ден подпомагат финансово клуба. Мисля, че Левски ще бъде много по-добре, откогато и да е било, защото феновете никога няма да го изоставят и го доказват всеки ден.

- Много от твоите колеги призовават хората да спазват препоръките на властите. Какво ще кажеш на хората и феновете на Черно море?

- Всеки трябва да бъде разумен и да си остане вкъщи. Да има глава на раменете и да запази околния, семейството, родителите и децата си, защото ситуацията е неприятна и критична. Но мисля, че заедно и с разум, с бистра глава всеки осъзнава какво може да се случи и ще си остане вкъщи.