Черно море постигна разгромна победа с 4:1 при гостуването на Царско село в последен двубой от Група А на плейофите във втората осмица в efbet Лига. След абсолютно доминантно представяне момчетата на Илиан Илиев се поздравиха с напълно заслужен успех, изкован с голове на Исмаил Иса, Матиас Курьор, като и два гола на Илиан Илиев-младши. 

Антон Узунов
33 снимки

Срещата започна в умерено темпо, но още с първата си сериозна атака в мача "моряците" стигнаха до попадение. В 5-та минута, след чудесна комбинация в центъра, Васил Панайотов намери захождането без топка на Илиан Илиев-младши, който даде преднина на своя тим навръх рождения ден на баща си. 

Девет минути по-късно дойде нова възможност за Черно море. След продължителна комбинация топката попадна в краката на Исмаил Иса, който от около 18 метра опита късмета си, но диагоналният му изстрел премина покрай дясната греда на Джони Пласид. 

В 19-та минута предимството на "моряците" беше удвоено и в цифровото изражение на резултата. След нова хубава атака Цветомир Панов центрира успоредно на вратата на Царско село, където Джони Пласид допусна фатална грешка, поставяйки буквално топката на пътя на Илиан Илиев-младши, който не сбърка за 2:0. 

Седем минути по-късно дойде и първият сериозен шанс за момчетата на Любослав Пенев. След страхотен индивидуален рейт на Андерсон Кордейро на левия фланг бразилецът реши да стреля от труден ъгъл, но беше спрян от добрата на намеса на Митрович. 

В 35-та минута възпитаниците на Любослав Пенев успяха да намалят резултата сякаш отникъде. След центриране от десния фланг Андерсон Кордейро свали топката към точката на дузпата на Черно море, преди Георги Минчев да бъде съборен непозволено и съдията на срещата да отсъди дузпа. Зад топката застана именно Минчев, който беше хладнокръвен и не допусна пропуск, правейки резултата 1:2.

Пет минути след началото на второто полувреме момчетата на Илиан Илиев бяха напът да стигнат до трети гол. Матиа Курьор получи чудесен пас на левия фланг и задържа добре, преди да намери Патрик Андраде на границата на наказателното поле на Царско село. Андраде намери пространство за шут, който обаче беше спасен с вещина от стража на домакините.  

В 53-та минута дойде и първият спорен момент в срещата. След изпълнението на ъглов удар пред вратата на Царско село Джони Пласид не се намеси добре и Курьор прати топката в мрежата. В крайна сметка обаче бе отсъден фаул срещу Мирослав Будинов и попадението не бе зачетено. При повторенията се видя, че нямаше никакви основания за такова отсъждане и "моряците" бяха ощетени. 

Осем минути по-късно все пак справедливостта възтържествува и момчетата на Илиан Илиев стигнаха до трети гол. След изпълнението на свободен удар отдясно на вратата на Царско село Даниел Димов свали отлично топката за непокрития Матиас Курьор, който от броени метри нямаше как да сбърка за 3:1. 

В 67-та минута момчетата на Любослав Пенев бяха на косъм от ново намаляване на резултата. След изпълнение на ъглов удар Мартин Кавдански се извиси най-високо от всички и заби топката към вратата на гостите, нацелвайки както страничната, така и горната греда на вратата на Миодраг Митрович. ​

Шест минути по-късно и момчетата на Илиан Илиев бяха съвсем близо до ново попадение в своя полза. След страхотна контраатака Матиас Курьор успя намери напълно непокрития Исмаил Иса, който от границата на наказателното поле нацели горната греда на вратата, пазена от Джони Пласид. 

В 77-та минута "моряците" останаха с човек по-малко. Току-що появилият се на терена като смяна Мирослав Енчев извърши нарушение като последен човек в защитата на своя тим и получи директен червен картон. 

Пет минути по-късно момчетата на Илиан Илиев трябваше отново да увеличат аванса си. След необмислени действия на Хулио Родригес, който повали Матиа Курьор, беше отсъден нов 11-метров наказателен удар в срещата. Зад топката застана Исмаил Иса, който обаче не беше никак убедителен в изпълнението си, което беше спасено от Джони Пласид. 

Две минути преди края на редовното време беше оформен и крайният резултат 4:1. След чудесна двойна комбинация между Матиас Курьор и Исмаил Иса последният успя да преодолее с лекота защитник на домакините, след което и пласира хладнокръвен изстрел далеч от обсега на Джони Пласид, за да направи резултат 4:1. 

По този начин Царско село ще трябва да се бори за оцеляването си в efbet Лига, след като завърши на трето място в Група А на втората осмица на плейофите. Черно море, от своя страна, ще продължи борбата за 7-то място, даващо право на плейофен мач за участие в квалификациите на Лига Европа. 

Царско село - Черно море 1:4

0:1 - Илиан Илиев - младши (5)

0:2 - Илиан Илиев - младши (19)

1:2 - Георги Минчев (35)

1:3 - Матиа Курьор (61)

1:4 - Исмаил Иса (88)

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Царско село: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Уесли Ната, Георги Минчев, Реян Даскалов, Ивайло Иванов, Румен Гьонов, Дилан Бахамбула, Хулио Родригес, Мирослав Будинов, Андерсон Кордейро; 

Черно море: Миодраг Митрович, Даниел Димов, Стефан Станчев, Виктор Попов, Цветомир Панов, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Илиан Илиев, Родриго Енрике, Матиас Курьор, Исмаил Иса;