Влатко Дробаров е един от футболистите на Черно море, които направиха добро впечатление с изявите си през есента. Ето какви са неговите очаквания за подновяването на първенството, както и какви са неговите амбиции. 

"Здравейте, много добре съм, изморен съм от тренировките. Това е футболът, никой няма да те пита как се подготвяш, дали е студено или не, подготвяме се. Дойдох в Черно море през октомври, бях в Индия и дойдох тук. Щастлив съм, че съм част от клуба, хората са перфектни, добре ме посрещнаха, треньорите са много добри", коментира Дробаров.

"Градът е много хубав, но още не съм го разгледал, мисля само за футбола, тренировки, мислите ми са само футбол. Целите са да влезем в първата шестица, имаме много качествен отбор, изпуснахме много точки, които трябваше да вземем, но това е футболът. Ще играем мач за мач, ще дадем максимума. Курьор реализира 15 гола, нормално е да липсва. Мисля, че има и други играчи, нападатели, които очакваме да вкарват голове. Надявам се да направим добра пролет", каза още той.

"Нивото на българския футбол е много добър, приятно съм изненадан от качеството на лигата, играл съм в Кипър, Армения, Индия, има много добри футболисти в България, добри отбори, Черно море е много добър отбор дано играем в Лига Европа. Не се получи с Индия да се върна там, но се получи в България и Черно море. в Арабия ми беше най-трудно, там е като друг свят, трудно е, бях само 2-3 месеца, не издържах и се върнах", добави Дробаров.

"В Лимасол мога да кажа, че е като Варна. Там е много добре за футбол, има много фенове, добри условия, добри терени и стадиони, красиво е. Бих живял в Скопие, а другия вариант е Лимасол".

"Когато говоря за Европейското първенство настръхвам. Много съм щастлив, че страната ще играе на Европейско първенство, повечето национални играчи са ми приятели, говоря си с тях, беше празник в деня. Аутсайдери сме в групата, но отборът ни е много силен. Този отбор заслужама много повече като респект", каза още той по повод класирането на Северна Македония на Европейското първенство.

"Никога не се знае, в Черно море ще давам 100 % от себе си, с добри игри защо не да играя и за националния отбор. В България е много добро първенството, мисля че имам някакви шансове за националния отбор. Искам да съм жив и здрав, а също така и с максимум раздаване да имаме добри резултати", каза в заключение Дробаров.