Успехите във футбола се градят на постоянство, доверие, много труд и силна връзка между футболисти, наставници и ръководители, насочили поглед в една и съща посока. Точно това виждаме в последните почти 7 години в морската ни столица. Сезон 2023-2024 безспорно е исторически за Черно море. Доброто представяне и позитивните резултати се превърнаха в константа, а в края на миналата година играчите на Илиян Илиев стигнаха до подножието на върха, на който стои целта за всички отбори.

Един от играчите, които имат роля в този аспект е Живко Атанасов. Успехът над ЦСКА във Варна изравни „моряците“ на върха с Лудогорец, който има и мач по-малко.

Бранителят на "моряците" реализира победния гол за 1:0 в двубоя от 22 кръг.

„Това е от изключителна важност - единството, защото все пак нашата цел е да сме горе на върха. Важното е да върви отборът напред, да побеждаваме и да печелим. А кой вкарва головете, това е така малко... Все едно“, сподели играчът за DIEMA SPORT.

Живко Атанасов отдаде дължимото и на феновете, които подкрепят тима във всеки мач.

Надявам се да направим нещо запомнящо се през този сезон. Да направим нещо. И дай Боже, наистина, да продължим тази серия, да печелим, да радваме хората, да върви отборът напред и да се поздравим с медали тази година“, допълни защитникът.

За тима на Черно море предстои двубой с Ботев Враца този следобед. Срещата от 23 кръг на efbet Лига от 17:30 часа във Варна можете да проследите по DIEMA SPORT и минута по минута в Gong.bg.

За да има смисъл тази победа срещу ЦСКА, трябва да продължим по същия начин и да победим и Ботев Враца“, коментира още Живко Атанасов.