Защитникът на Черно море и национал на България Живко Атанасов сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща с ЦСКА.  Той коментира и представянето на националния отбор и разкри какви са шансовете ни да спечелим групата си в Лигата на нациите.

- Какъв е коментарът ти за успеха над Спартак Варна с 2:0? Трудно ли изковахте тази победа?

- Радвам се, че успяхме да спечелим това дерби на Варна и съм на мнение, че напълно заслужено стигнахме до трите точки. Имахме повече положения и владеехме срещата. Естествено, Спартак също имаха положения пред нашата врата и имаха своите възможности, но ние с дружни усилия се справихме. Мисля, че се представихме на по-високо ниво и резонно стигнахме до тази победа. Мачът започна добре за нас и реализирахме от дузпа. След това Спартак излезе по-напред и ние използвахме това. Бяхме по-спокойни, когато поведохме с 1:0. Срещата имаше страхотен заряд.

- Вече сте в серия от шест мача без поражение. Напипахте ли верния ритъм?

- Откакто съм в Черно море това не е първата серия от мачове без загуба. Тук става въпрос и за домакинските срещи, и за гостуванията. През миналия сезон мисля, че до зимната пауза имахме само една загуба от Левски на „Георги Аспарухов“. Надявам се и сегашната ни серия да бъде добра и да натрупаме повече победи от равенствата. Честно казано, мисля, че сме в добра форма от началото на сезона. Мачовете в европейските клубни турнири помогнаха това да се случи и влязохме в ритъм по-рано. Единствено съжалявам, че отпаднахме и не успяхме да стигнем по-далеч. Сега трябва да гледаме да се представим добре в първенството и догодина отново да бъдем сред отборите, които ще играят в Европа. Дано и за Купата на България се представим силно и догодина пак да радваме нашите фенове с изявите ни в европейските клубни турнири. Това ни е целта и вярвам, че можем да я постигнем.

- Да погледнем и към предстоящата среща. Излизате срещу ЦСКА на „Тича“. „Червените“ подобриха представянето и резултатите си напоследък. Какви са ти очакванията?

- Надявам се да стане един хубав мач. ЦСКА винаги се е радвал на подкрепа във Варна. Радвам се, че ще играем пред пълни трибуни. Нашите фенове също ще дойдат, за да ни подкрепят. Надявам се да излезем победители от този мач. Да, ЦСКА са в подем и очаквам да стане един здрав двубой. Винаги срещу тях стават интересни мачове с много единоборства, битка и положения. Дано срещата да е приятна за зрителите и след последният съдийски сигнал да вземем трите точки. Моята работа, а и на колегите до мен в защита е да не допуснем грешки отзад. За мен е по-важно да не ни вкарат, отколкото да отбележа аз. В предни позиции има кой да им вкара. Естествени, ако имам възможност да им вкарам гол ще се опитам да го направя.

- Срещу Арда отбеляза попадение в последните секунди на мача и спаси точката...

- Да, така беше и съм много радостен от този факт. Не прекъснахме домакинската серия на „Тича“. Това беше много важно за всички нас. Дори и от емоционална гледна точка, защото не мисля, че заслужавахме да загубим в този двубой. Наистина не се представихме по възможно най-добрия начин и имахме много забележки към играта ни, но важното е че не загубихме.

- Няма как да подминем и темата с националния отбор. Ти игра и срещу Беларус при 0:0 и след това при победата над Северна Ирландия с 1:0. Какъв ти е коментара за тези срещи?

- Радвам се, че успяхме да вземем победата срещу Северна Ирландия. Освен това в тези два мача не допуснахме гол, което също е важно да се отбележи. Мисля, че заслужавахме победата срещу Беларус, но не се получи. След това срещу Северна Ирландия стигнахме до труден, но сладък успех. Той дойде благодарение на целия колектив, който успяхме да изградим, а и все още трябва да работим върху това. Всеки даде всичко от себе си и момчетата са положително настроени. Вложихме се максимално и е хубаво, че зарадвахме всички тези хора по трибуните, а и тези, които не присъстваха на срещата. Наистина усетихме подкрепата на цяла България и това беше невероятно. Усетих я и от приятели и познати, а и от непознати хора, които ме спираха и ми вдъхваха доверие и кураж. Оценката ми е добра, но има още много работа, която трябва да свършим. Винаги искам по-добре да се представяме.

- Сега предстоят също важни мачове. Какви са ни шансовете да спечелим групата?

- Надявам се да успеем да ги вземем и двете срещи. Имаме големи шансове. Не искам да подценявам нито един от съперниците ни. Равностойни отбори са и са корави. Дано имаме и късмет и отново всички да се вложим максимално. Дано зарадваме отново хората, които ни подкрепят. Ако вземем шест точки от тези два мача ще направим голяма стъпка към това да спечелим групата.

подкрепя българския спорт