Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев, говори преди първия сблъсък с израелския Апоел Беер Шева от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. По принцип „моряците“ трябваше да гостуват в първата среща, но заради военните действия в страната мачът ще се проведе в Ловеч.

Двубоят е в четвъртък, от 20:00 часа, и ще може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.

„Най-важното е, че след толкова години се връщаме в Европа и с нетърпение очакваме първия съдийски сигнал. Срещаме един много добър отбор, който е традиционен участник в европейските турнири. В силното първенство на Израел станаха трети, което говори, че имат качество и ние се уверихме в това като ги гледахме. Но и ние направихме добър шампионат, напуснаха ни някои основни хора, но мисля, че имаме момчета, които могат да влязат, за да се представим достойно“, заяви Илиев.

„Според това, което изиграхме в първия мач, с ЦСКА 1948, мисля, че бяхме по-свежи и игрово по-добре. За съжаление, в други мачове победихме, но сега не успяхме. Европейските турнири са друго нещо. Това са два мача. Трябва да изиграем изключително внимателно мача и те го знаят, имаме доста опитни хора“.

„Дано да няма много вълнения, да сме по-спокойни. Със сигурност, при някои момчета, които, може би, не са играли в турнирите, със сигурност има някаква тръпки. Дано всичко мине наред“.

„Това, че няма да играем на техния стадион, където почти всеки мач се пълни, е предимство. Но пък така, като играем на този стадион (в Ловеч), я няма тази преса от публиката към тях. Така че, може да  предимство, може и да не е толкова“, заяви още Илиев.

Капитанът на „моряците“ Даниел Димов също сподели своите очаквания към първия двубой.

„Изиграли сме немалко мачове на този стадион през годините и ни задължава да се представим още по-добре, защото голяма част от феновете ще бъдат наши привърженици. Това е плюс, донякъде, но най-важното е да се представим достойно и да изиграем двама мача по най-добрия начин“, сподели Димов.