Защитникът на Лудогорец - Аслак Фон Витри, е бранителят с най-много асистенции в Европа. Калкулирани са 27-те най-големи първенства според коефициента на УЕФА, които са в цикъл есен-пролет. 
 
Десният бек на „орлите“ има изумителните 14 голови паса, като 7 от тях са за първенство, 5 са в евротурнирите и два за Купата. Без никакво съмнение асистенциите му в Европа са изключително ключови. Негов пас доведе до 2:0 над Фенербахче и 1:0 над Нордселанд, като именно успехът над датчаните донесе излизането от групите. Витри подаде два голови паса за обрата с 4:0 над Балкани, след като първата среща бе загубена с 0:2. Норвежецът се отчете с един гол за 5:1 над Астана. В първенството асистенциите са в двата мача с Ботев Пд и Хебър, както и срещу Етър, Ботев Вр и ЦСКА. Аслак осигури и два гола за победата над Балкан Ботевград за Купата. Интересно е, че всички асистенции са при победи на „орлите“ и единствено тази срещу Ботев Пд е за 2:2.
 
Двама защитници от елита на Белгия и Португалия допълват топ 3 по голови подавания. Това са левият бек на Брюж - Мексим де Каупер (8 в шампионата и 5 в евротурнирите) и Нуно Сантош от Спортинг Лисабон (8 в първенството и 5 за Купата). След тях в класацията са Давид Раум (РБ Лайпциг) и Киърън Трипиър (Нюкасъл).
 
Въпреки че головете не са темата на настоящия анализ, трябва да отбележим, че норвежецът има и цели пет попадения в първенството. Той вкара на ЦСКА 1948, Хебър, Ботев Вр, Етър и Локо Сф. / "Мач Телеграф"