Защитникът на Черно море - Живко Атанасов - сподели пред "Мач Телеграф", че е доволен от подготовката на отбора до този момент. Той заяви, че съжалява, че двама от основните футболисти на отбора - Иван Дюлгеров и Пабло Гарсия - вече не са част от него.

"Доволен съм от подготовката, която направихме до този момент. Тренираме много добре. Всички се стараем и се готвим за предстоящите срещи. Доста се влагаме и аз, и съотборниците ми.

Дано усилията, които полагаме сега, да дадат резултат в официалните мачове и да се увенчаят с успех. Изиграхме една добра контролна среща с Левски. Доволен съм, защото влязохме леко уморени в мача. Това е нормално за този период от подготовката.

Единствено съжаляваме, че не успяхме да вкараме гол на Левски. И това ще дойде с добра игра. Бих казал, че направихме една добра контролна среща и това беше добра проверка за нашия отбор. В началото на подготовката имаше повече физически натоварвания, а сега са повече тактическите. Доста тежки са тренировките, но вече са повече с топка. Сезонът наближава и трябва да сме на 100% готови. Добре е за нас, че преди да се изправим срещу Апоел Беер Шева ще премерим сили в официален мач с ЦСКА 1948. Винаги е по-различна първата среща. Добре е, че ще имаме такъв двубой преди да се срещнем с израелците. Надявам се да успеем да победим и в двата двубоя и да стартираме сезона както трябва.

Всички искаме да продължим напред в европейските клубни турнири. Надявам се да успеем да отстраним Апоел. Те са силен отбор. Видяхме, че миналата година се изправиха срещу Левски и "сините" ги отстраниха, но не беше лесно. За нас е голямо предимство, че и двата мача ще се изиграят в България. Дано се представим на нужното ниво и продължим нататък в Лига на конференциите. Знаем, че те са имали проблеми и са ги напуснали доста футболисти. Все още не сме се концентрирали изцяло върху тях. Гледаме да се подготвим добре, а когато дойде време за официалните мачове ще се запознаем с техния начин на игра. Трябва да сме концентрирани и да покажем най-доброто от себе си. Оттам - нататък съм сигурен, че имаме сили да победим", сподели Атанасов.

"За мен е голяма загуба, че Пабло Гарсия си тръгна, но има нови момчета, които се надявам да успеят да се докажат и да дадат всичко от себе си и да покрият неговата загуба. Иван Дюлгеров отиде в ЦСКА и той със сигурност ще липсва.

На мнение съм, че взехме на негово място един много добър вратар в лицето на Пламен Илиев. Той се е доказал и ще успее да го замени по най-добрия начин. Като цяло иначе тази подготовка не се различава от миналата през лятото, когато пак бяхме в Тетевен. Лошото е, че се провали една от контролите, които бяха замислени.

Иначе всичко е нормално. Доста време сме с Илиан Илиев и като цяло подготовката не е лека, но е по-добре така. Трябва повече пот да хвърлим в тренировките, за да може после да берем плодовете", завърши Атанасов.