Локомотив Пловдив загуби за втори път от Черно море в турнира за Купата на България. След 1:5 в първата среща, днес "смърфовете" загубиха с 2:3 в полуфинална среща-реванш и с общ резултат 3:8 се сбогува с турнира.

За домакините на два пъти от преки свободни удари точен беше Спас Делев в 39-ата и 67-ата минута. Моряците откриха резултата в 4-ата минута чрез Живко Атанасов, а Матия Курьор се разписа в края на срещата в 89-ата и добавеното време, за да донесе успеха на "Моряците".

Срещата започна вихрено за Черно море и още в 4-ата минута Живко Атанасов засече центриране от корнер на Райков и откри резултата. Домакините от Локомотив не се предадоха и създадоха няколко възможности за изравняване. То дойде в 39-ата минута, когато след майсторски изпълнен пряк свободен удар Делев възстанови равенството в двубоя.

Бившият футболист на ЦСКА прати топката под напречната греда, тя се удари в нея, и тупна в мрежата на Николов.

През втората част още в 53-ата минута Кики преодоля двама футболисти на Черно море, но стреля неточно. В 67-ата минута Делев изпълни добре пряк свободен удар от ляво на вратата на Николов. Топката се отклони от Кулибали и матира стража на гостите за 2:1.

В 73-ата минута на двубоя Кики от два метра вместо да прониже Николов прати топката в аут.

До края на двубоя Черно море съумя да обърне развоя на резултата и да спечели срещата. Курьор се разписа в 89-ата и 91-ата минута след асистенции на Бижев, за да фиксира крайния резултат. 

Така възпитаниците на Никола Спасов очакват съперника си за финала от полуфиналната битка Левски - Лудогорец, който ще се изиграе в сряда.