Малкото публика на стадион „Георги Аспарухов“ си тръгна доволна след Левски-Черно море. „Сините“ най-сетне започнаха да доставят и удоволствие на своите запалянковци.

„Моряците“ в сегашния си вид въобще не са мерило, но въпреки това, представянето на Левски този път заслужава похвали.

Илиан Илиев и тимът му загатнаха, че могат да бъдат сериозен фактор след зимната пауза. Офанзивното представяне на „сините“ се понрави освен на феновете и на специалисти като Димитър Димитров, който наблюдава срещата на живо. В телевизионно предаване Херо не пропусна да каже няколко добри думи за отбора от „Георги Аспарухов“. Най-ярко бе представянето на Дъстли Мюлдер, който се намира във впечатляваща форма. Като цяло Левски няма да има проблеми с крайните бранители, ако холандецът и Нуно Пинто намерят най-доброто си състояние. Двамата имат необходимите характеристики, за да бъдат много полезни. Бързи футболисти, с прилична техника и нюх към офанзивната игра. Левски винаги е бил силен, когато е атакувал.

На обичайното равнище игра и Кристовао Рамос, който е изключително важен и в двете фази на играта. Португалецът се превърна в негласния лидер на Левски. Гологлавото крило пропусна печалните мачове със Сараево и ЦСКА, а срещу Лудогорец записа единствената си загуба за сезона. Между другото, съдията пропусна да му отсъди чиста дузпа в Разград, но това е друг въпрос.

За Илиан Илиев е добре, че Жоао Силва успя да замести Де Карвальо във важен момент. Таранът направи няколко непростими пропуска, но в крайна сметка съумя да реализира на два пъти. Бившият младежки национал на Португалия имаше нужда от подобно представяне, за да добие по-добро самочувствие.

Черно море имаше своите възможности по време на двубоя, но Пламен Илиев показа ниво и обичайния си рефлекс. Ситуациите станаха благодарение на грешки при разиграването от страна на „сините“ и именно в този аспект трябва да бъде насочена зимната селекция на Левски. В средата на терена и центъра на защитата трябват попълнения от висока класа.

Атрактивната игра в последните два мача е добро послание от страна на „сините“. Левски е длъжен да се старае и за своята публика. За целта трябва играчите да бъдат по-разкрепостени на терена, но това не е лесна задача. Високите резултати, които Левски гони всеки сезон, усложняват положението. Гоненето на точки и трофеи, които отсъстват в последните години явно затормозяват. Именно тук е майсторлъкът, който трябва да дойде от страна на треньорския щаб. Естествено всичко зависи и от характера на футболистите, който не показаха в най-важните мачове.

Левски продължава да има трески за дялане, но когато играят добре, заслужават да бъдат похвалени. Сега на дневен ред е софийското дерби със Славия. От началото на сезона, отборът от „Герена“ няма успех в столичните съревнования. Победата над „белите“ е задължителна. Лошият терен и вдъхновеният съперник се явяват предизвикателство, но Левски е длъжен да поддържа набраното темпо от последната седмица.

„Сините“ все още са длъжници пред своята публика. Мачът на Овча купел е добра възможност за частично извинение. В последните два двубоя, Левски заприлича на Левски. Така трябва да изглеждат „сините“, ако искат да върнат публиката на стадиона. Съвсем друг въпрос е, че противниците бяха прекалено слаби. Етър е труден за коментиране, а Черно море не е познатият корав тим. „Моряците“ бяха лесна плячка за Левски, съставът на Адарберт Зафиров, меко казано, не стоеше компактно на терена. За това обаче вината на Илиан Илиев и отборът му е нулева...