Първата голяма изненада на 1/16-финалите за Купата на България е факт. Четвъртфиналистът от миналия сезон Черно море се изложи и отпадна от втородивизионния Монтана още на първия етап от участието си. 

Варненци паднаха с 1:2 след късна драма в гостуването си на неутралния терен в Чипровци и се простиха рано-рано с надпреварата. Атанас Илиев откри за символичните домакини, но в 89-та минута Марек Кузма изравни. За да е пълна драмата, в 90-та минута Петър Атанасов сложи точка на спора и изхвърли "моряците". 

Разочарование в Черно море след отпадането за Купата

Мачът започна с натиск на домакините, които изненадващо бяха далеч по-активни. Преди да открият резултата, те имаха два шанса, а най-чистият беше пропилян от бившия играч на Черно море Иван Коконов в 18-та минута, когато Евгени Боровик спаси изстрела му. 

В 23-та минута монтанци стигнаха до аванс. Тогава след центриране от дясното крило се стигна до разбъркване и впоследствие топката стигна до Атанас Илиев, чийто първи удар беше избит от вратаря. При добавката обаче нападателят беше безпощаден и откри - 1:0. 

До почивката отново тимът от Втора лига беше по-активен и имаше по-чистите ситуации. Но Борислав Балджийски изпусна невероятен шанс в 31-та минута, когато се озова сам срещу вратаря, стреля, но отбитата от Боровик топка се отклони в него, а в крайна сметка излезе в аут. 

Почивката дойде при гол аванс за Монтана, а след нея Черно море продължи да играе отпуснато. Хубавите ситуации пак бяха за домакините, но Балджийски и Илиев направиха пропуски от изгодни положения. 

Едва към края на двубоя момчетата на Георги Иванов-Гонзо живнаха и натикаха съперника си в половината му. Четвърт час преди края Амаду Сукуна излезе на стрелкова позиция сам срещу вратаря след пас на Атанас Зехиров, но не успя да намери целта. 

Все пак Морето успя да изравни. Това се случи в 89-та минута, когато след фаул в центъра Амаду Сукуна намери перфектно Марек Кузма в наказателното поле и той с глава направи 1:1. 

По всичко личеше, че мачът ще бъде решен от продължения. Но домакините не мислеха така. Още в ответната атака Мирослав Антонов проби отляво и в крайна сметка топката стигна до Петър Атанасов и той от чиста позиция не сбърка - 2:1. Така изненадата е налице и Черно море отпадна още на първия етап от участието си за Купата.