Черно море се класира за осминафиналите за SESAME Купа на България. Това стана факт след победа с 2:0 над Литекс. Срещата се игра в Тетевен. Точни за успеха на "моряците" бяха Мазир Сула (52) и Исмаил Иса (85). 

Съперник в следващия етап на варненци е Локомотив Пловдив. Срещата между двата отбора е на 3 декември, събота, на "Тича". 

В 10-ата минута след добра атака отдясно топката стигна до Васил Панайотов, който с едно намери Мазир Сула в наказателното поле, а той стреля опасно, но покрай вратата. 

В 18-ата минута добра атака на Литекс отдясно завърши с удар, който не затрудни Иван Дюлгеров. В средата на първото полувреме домакините създадоха най-чистото положение в срещата до момента. След центриране от корнер играч на ловчалии стреля отблизо, но Дюлгеров показа рефлекс и изби. 

Веднага след това Алекс Фернандес проби отляво, продължи към Васил Панайотов, който напредна в пенала и стреля леко под ъгъл, но вратарят на Литекс спаси. 

В 27-ата минута Черно море пропусна да открие резултата от чиста ситуация. Панайотов открадна топката в половината на "оранжевите", напредна и подаде към Закария Беншаа вдясно, който останал очи в очи с Марин Орлинов, стреля в тялото на вратаря.

В 51-вата минута Черно море поведе в резултата. Закария Беншаа открадна топката в половината на Литекс, напредна и подаде към влизащия на скорост отляво Мазир Сула, който стреля и вкара за 1:0. 

Малко след попадениео Закария Беншаа можеше да вкара втори гол. Нападателят на "моряците" засече центриране отляво, но прати топката в аут.

Малко преди да измине час игра Георги Георгиев опита изстрел от около 25 метра, като топката падна опасно под гредата, но Дюлгеров успя да я отклони в корнер, от който не последва опасност пред вратата на Черно море. 

В 69-ата минута Иван Дюлгеров отрази дузпа на Георги Георгиев, която бе отсъдена за нарушение на Цветомир Панов срещу Игнатов.

Съставите на двата отбора:

Литекс: Марин Орлинов, Георги Радев, Никола Георгиев, Иван Иванов, Борис Иванов, Петър Петров, Александър Ангелов, Евгени Игнатов, Йоан Лозанов, Георги Георгиев, Слави Костов

Резерви: Иван Дерменджиев, Никола Йотов, Мартин Димитров, Васил Нанков, Денис Георгиев, Кингсли Бучи, Мерт Дурмуш

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Петър Босанчич, Виктор Попов Васил Панайотов, Мимито Биаи, Велислав Василев (62-Исмаил Иса), Алекс Фернандес, Мазир Сула (60-Ники Златев), Цветомир Панов, Закария Беншаа (70-Стефан Велев)

Резерви: Георги Георгиев, Ангел Ангелов, Исмаил Иса, Матиас Курьор, Николай Златев, Росен Стефанов, Стефан Велев