Треньорът на Черно море – Илиан Илиев, говори след победата с 3:1 над Локомотив Пловдив в мач от SESAME Купа на България. Успехът прати „моряците” на четвъртфинал в турнира.

„Доволни сме и от играта, и от резултат. Предвид това, че последните ни резултати не бяха добри, имаше недовереи към нас. Играхме плахо, което не е типично за нас. Второто полувреме всички видяха, че бяхме по-добри от Локомотив. Това е лицето, което показахме последните години. В този полусезон бяхме по-слаби. Точково сме 3-4 точки от Локомотив.

Мачът вървеше вяло, Локомотив вкара от рикошите. Казахме, че трябва да сме по-коцентрирани. Когато са празни пространствата е по-лесно.

Виждате, че Курьор е от тази порода футболисти, които от малко ситуации могат да вкарат гол. И годините не прощават в някои сутиации. Той е човек, който не иска да стои на пейката, а иска да играе постоянно. Може би това наклони за това негово решение.

Предвид на това, че държим едно ниво в последните години, а сега направихме някои колебливи мачове. Отстъплението може би е игрово в някои мачове, но точково не се различаваме от предните години. Този мач трябва да ни даде самочувствие, че не сме загубили много от нашия стил на игра. Трябва да сме уверени в силите си и нещата ще стават по-лесно.

В зимната пауза трудно се намират хора. Виждате, че Ангел Ангелов не беше дори от вторите опции, а има качества. Ако не намерим хора, които да ни подсилят, ние имаме хора при нас.

Даниел Димов продължава да има проблеми с нерва на единия крак, но е много по-добре. Полага много усилия, за да се върне. Надявам се в подготовката да е пълноценен.

В последно време нямаме късмет при жребия. Играхме за първи път у дома от няколко години. Нямаме претенции. Искам да играем у дома, но е жребий”, каза Илиан Илиев.