Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира предстоящия мач с Левски от осминафиналите за Купата на България в специално интервю за Дарик Варна. Специалистът изрази мнение, че със сигурност за ваненци не е добре да тръгнат да се надиграват със „сините“.

Срещата между двата състава е в сряда, 31 октомври, от 16:00 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Тези неща са в миналото, отборите са съвсем различни. Най-важно е да се фокусираме да допускаме по-малко непредизвикани грешки. И това, ако го направим имаме шансове да продължим напред. Това е важно за нас“, започна Илиан Илиев.

Черно море предварително пуска билети за мача с Дунав

Запитан за първия сблъсък с Левски за шампионата, който завърши при 2:2, Илиев сподели: „Допускахме грешки в дефанзивен план. Бяхме малко по-спокойни в играта и този гол в последната минута ни секна малко ентусиазма. В България като цяло, когато някой направи 7-8 хубави неща и едно лошо, се акцентира върху лошото. При нас се акцентира, че допускаме много голове, но също така сме четвърти и по реализирани попадения, след трите водещи отбора. Този факт се забравя. Създаваме повече положения, по-сработени сме. След като ни орязаха оттук-оттам и секна малко ентусиазмът на играчите. Виждате, че играем добри мачове, успяваме да обръщаме резултата. Тези неща са важни за характера на отбра. Тръгваш от негативен резултат и успяваш да обърнеш“, добави специалистът.

Милош Цветкович

източник: LAP.bg

Що се касае до това има ли разлика в Левски от края на юли, когато двата състава премериха сили за първенство, и сега, треньорът коментира: „В края на юли Левски бе без треньор, нямаше назначение. Играчите са същите, но има по-голямо сработване, има настроение. Ние искаме да си върнем настроението. Правим хубави неща, но играчите не усещат това, защото тежи желанието за победа. Левски има играчи, които могат да решат мач. Ние в срещите, които изиграхме, имаме добри минути. Когато направим грешка, се прекършваме. Така че, се стараем да сведем грешките до минимум. За нас със сигурност не е хубаво да се надиграваме с Левски. Изпитахме го срещу Лудогорец. Надявам се да изиграем двубоя правилно, да сме спокойни, няма я тежестта от три точки, няма къде да бързаме, ако махнем грешките, ще имаме повече вкарани голове и по-малко допуснати“.

„Със сигурност Мартин Костадинов е аут, за другите дай Боже да са на линия всички“, завърши Илиан Илиев.