Вече два двубоя се изиграха от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България и те предложиха огромни емоции на феновете, а и изненади. Бомбата хвърли втородивизионният ЦСКА 1948, който изрита едни от фаворитите за отличието Берое, докато в едно от дербитата на тази фаза Ботев отстрани Славия на заснежения терен в Овча купел. 

Сега обаче предстои нова порция зрелища от този турнир, а в 1/8-финалите се включват още два от претендентите за отличието. Това са Левски и Лудогорец, които ще се борят със съперниците си на тежките зимни условия в снежна София. 

Първи излизат за мача си шампионите. Те гостуват на Септември, а двубоят им стартира от 13:30 часа. Той ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и на GONG.BG. 

Този мач е поредното предизвикателство в наситената от мачове есенна програма на шампионите. Те са се концентрирали предимно върху първенството и евротурнирите, но битката с лидера във Втора лига е идеална възможност за играчите, които получават по-малко игрово време от наставника Станислав Генчев, да покажат качествата си. 

Със сигурност специалистът ще запази основните си футболисти за предстоящите важни битки с Черно море през уикенда, както и може би най-важната за тази година - следващия четвъртък с Ференцварош от групите на Лига Европа. 

Място за пазене обаче няма в мача между Левски и Черно море. Двата тима направо са абонирани за срещи помежду си в този турнир. Варненци често огорчават левскарите за Купата, сториха го на тази фаза и миналия сезон, но тогава срещата беше във Варна. 

Още се помни нарочно наводненият от тях терен, който доведе до тежката травма на Холмар Ейолфсон. Сега обаче срещата е на "Герена" и място за подобни номера няма. А и домакинството сега няма как да не даде поне малко предимство на "сините".

Най-малко теренът ще е в отличен вид и няма да има предпоставки за контузии, защото Левски се възползва от една придобивка, която няма другаде у нас - пусна отоплението на игрището и то ще е перфектно за футбол, въпреки снега в София. 

Наставникът на Левски Петър Хубчев използва почти един и същи състав цяла есен и полека-лека умората започва да се чувства у играчите. Но те ще стиснат зъби и ще проведат може би най-важния си мач за тази част от сезона, защото с оглед на разликата от Лудогорец в efbet Лига, единствената реална опция за трофей на "Герена" минава през Купата. 

От травмата си се възстанови Нуно Рейш и се очаква да е титуляр в центъра на отбраната. С проблеми беше и вторият капитан Иван Горанов, заради които игра на инжекции в Стара Загора срещу Берое, но се очаква да стисне зъби и да играе, защото няма негова алтернатива на левия бек. Другите са възстановени и на линия, с изключение на Станислав Костов. 

Колкото до "моряците", те абсолютно винаги са се хвърляли на живот и смърт срещу този съперник, особено за Купата. И най-вече при Илиан Илиев на пейката. Сега едва ли ще има изключение, като той ще може да използва най-добрите си играчи в тази битка. Единствен аут е Дани Кики, но той по принцип има по-периферна роля в този състав. 

Мачът е от 17:30 часа на "Георги Аспарухов" и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG. Ето и програмата за деня от 1/8-финалите за Купата на България: 

13:30 часа Септември - Лудогорец DIEMA SPORT

15:00 часа Ботев Враца - Кариана Ерден

15:00 часа Ботев Гълъбово - Витоша Бистрица

17:30 часа Левски - Черно море DIEMA SPORT