Берое победи Черно море с 1:0 и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Двата отбора изиграха добро първо полувреме, но попадения не паднаха след изиграването на 45 минути. Домакините успяха да открият резултата в средата на второто полувреме чрез Мартин Камбуров, който отбеляза секунди, след като се появи на терена.

lap.bg
26 снимки

Двата отбора стартираха на високи обороти и си размениха по една скоростна атака, но в първите минути липсваха положенията пред една от двете врати.

Първият удар в мача бе отправен в 7-ата минута, когато Стив Фуртадо напредна в половината на гостите и стреля от дистанция, но ударът му бе много неточен и топката излезе в аут.

Въпреки че липсваха чистите голови положения, двубоят продължи да се развива в добро темпо. В 15-ата минута Родриго Енрике изведе Леандро Андраде в наказателното поле на заралии. Крилото напредна и стреля в близкия ъгъл, но Омар Сако с решителен шпагат изби в ъглов удар.

Пет по-късно треньорът на "моряците" Илиан Илиев трябваше да замени принудително Леандро Андраде, след като атакуващият футболист получи контузия. Опитният специалист включи на негово място младия Мартин Дичев, правейки размествания в тима си.

В 22-ата минута Зе Гомеш задържа в наказателното поле и подаде великолепно към Васил Панайотов на границата на наказателното поле. Капитанът на варненци стреля мигновено, но не успя да намери целта и да застраши вратата на Генадий Ганев.

Домакините отговориха минути по-късно. Камен Хаджиев се озова на непривична позиция по левия фланг и центрира в наказателното поле, но не успя да достави добре топката за Кукула и Иван Дюлгеров не трябваше да се намесва.

Гостите бяха по-активният отбор до средата на първото полувреме, след като владееха контрола на топката и спокойно разиграваха. Единственото, което липсваше в двубоя до момента бяха чистите голови положения.

В заключителните минути на първата част "зелено-белите" създадоха две възможности пред вратата на Иван Дюлгеров, но центриранията на домакините не успяха да стигнат до адресатите си.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си. "Моряците" започнаха по-агресивно втората част и в 48-ата минута Генадий Ганев бе принуден да се намесва решително след изстрел от пряк свободен удар на Велислав Василев. Малко след това младокът реализира попадение в мрежата на домакините, но то бе отменено заради засада.

В 65-ата минута се стигна до най-чистото положение за Берое. Защитата на "моряците" не успя да се справи с центриране на Александър Василев, след което Абубакар Тунгара овладя топката в наказателното поле и отправи изстрел, след кооето топката срещна тялото на Живко Атанасов и излезе в ъглов удар. Преди изпълнението на корнера в игра за домакините влезе Мартин Камбуров, който бе с основна роля в следващата минута. Рекордьорът по голове в първенството бе на точното място след последвалото центриране и реализира с глава в долния ляв ъгъл след рикошет в тялото на Зе Гомеш..

В следващите минути Черно море опита да притисне съперника си, но "зелено-белите" бяха по-острият отбор след реализираното попадение.

В 85-ата минута Пабло Гарсия опита да преодолее Генадий Ганев от дистанция, но испанецът стреля над вратата. В ответната ситуация Кийлън Лебон нахлу в наказателното поле и се озова на стрелкова позиция, след което не успя да намери очертанията на вратата.

До края на двубоя "моряците" се опитаха да възстановят равенството, но домакините успяха да запазят аванса си и се класираха напред в турнира.

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

1:0 Мартин Камбуров 67'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: Генадий Ганев, Стив Фуртадо, Камен Хаджиев, Омар Сако, Александър Василев, Александър Цветков, Реян Даскалов, Симеон Мечев, Кийлън Лебон, Абубакар Тунгара, Кукула

Треньор: Петър Колев

ЧЕРНО МОРЕ: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Велислав Василев, Леандро Андраде, Родриго Енрике, Зе Гомеш

Треньор: Илиан Илиев

Гл. съдия: Ивайло Стоянов

Стадион: "Берое", Стара Загора