Футболистът на Черно море - Матиас Курьор, изигра последния си мач за тима и се разписа на два пъти при победата с 3:1 срещу Локомотив Пловдив. С тази победа "моряците" си осигуриха участие на 1/4 финалите на SESAME Купа на България.

Първият и най-важен въпрос бе дали той приключва с футбола след този мач:

"Не съм сигурен, клубът знае, че не е сигурно. Мисля, че ще отида във Франция и там ще играя в 3-та или 4-та девизия. Усещах, че феновете са зад мен, както и играчите - абсолютно всички. Това ме разплака, вкарах и два гола, но важното е, че продължаваме напред"

"Бях сигурен, че ще спечелим. Това бе мач за Купата, аз никога не съм губил мач за Купата. Не исках да си тръгна със загуба. Най-хубавите ми спомени са в този турнир. Благодаря на всички, нямам думи. Опитах се да дам цялото си сърце за Черно Море. Трудно ми е да си тръгна, вчера плаках в леглото си. През целия ми живот ще помня клуба", допълни той.

"Това е футбол, странно е. Днес бе финал за мен, исках да дам максимума, защото клубът даде всичко на мен. Опитах да покажа любовта си към феновете на Черно море. Щастлив съм, защото вкарах още голове за клуба", завърши емоционално Курьор.